12 stora Europeiska fotbollsklubbar tänker bilda en egen liga

Om det nu blir som man tänkt då måste man agera omedelbart. Först måste man utesluta lagen från de nationella ligorna, från turneringarna, och spelarna stoppas från landslagsspel. Vad syftet är har inte framgått men det är väl pengarna. Jag har själv haft svårt att tro att de löner och transfersummor som nämnts att det finns pengar för detta. Visst finns det TV rättigheter men det ska ju folk betala för att se och det blir nog inte billigt. Jag tror att många nationella förbund har och kommer att få svårt att stänga ute sina bästa lag från de nationella ligorna så om nu ligan kommer igång vad finns att göra. Det är den mest syriska kapitalismen tror jag finns i en del idrottsklubbar.

Så här skriver Omni om superserien.
Tolv stora europeiska fotbollsklubbar bekräftade sent på söndagskvällen att de har för avsikt att starta en ny gemensam ”superliga”, skriver AFP. Efter mycket spekulationer under dagen bekräftade klubbarna planerna i ett uttalande som publicerades på respektive sajter.

Klubbarna i fråga är AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF och Tottenham Hotspur. Dessutom ska ytterligare några klubbar ansluta senare.

När planerna blev kända fick de genast massiv kritik bland annat från Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) som meddelade att klubbarna skulle uteslutas från dagens ligor och turneringar och att spelarna också ska stoppas från landslagsspel.
I uttalandet skriver emellertid klubbarna att de hoppas kunna samarbete med Uefa och Fifa för att hitta de bästa lösningarna för ”fotbollen som helhet”. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.