Skandalen med Attendo skedde på boendet Sabbatsbergsbyn vård och omsorgsboende det politiska ansvaret i äldrenämnden och där styr KDs Erik Slotter

I morse, lördag morgon såg jag morron TV från TV 4. Där var två personer ett vårdbiträde och en sjuksköterska som jobbar eller jobbat åt Attendo. Jag måste säga vilket skitföretag det måste vara. De som var i TV var bland annat undersköterskan Stine Christophersen som vågat kontakta Expressen om missförhållande på ett stort äldreboende Sabbatsbergsbyn vård och omsorgsboende i Stockholm. Det råder meddelarfrihet i privata företag som gör jobb åt tex kommuner. Nu har åklagare börjat titta på detta eftersom Attendo efterforskat om bolaget gjort något brottsligt och efterfrågat källan.

Det fanns många skäl tycker jag hur Attendo drev boendet som det berättades om i TV. Fick bland annat använda samma munskydd flera dagar men även fick de inte byta kläder. Bemanningen var också illa skött och smittskyddsarbetet fungerade inte och man sa i klartext att med ett bättre arbete så hade inte så många äldre avlidit. Stine ville länge inte säga något med rädsla för repressalier. Beteendet från cheferna på boendet när de påtalade brister fick inget gehör. Jag rekommenderar att ni går in på TV4 play och ser intervjuven. Det är klart att folk som jobbar och sliter natt och dag för att hjälpa patienter blir förbannad när de ser vika bonusar som ledningen fått med flera miljoner medan folk på golvet inte fick de 5500 kr som de som jobbar åt offentliga fått.

Nu kan det bli efterspel på detta med meddelar friheten men det har även kommit fram att man inte fått den vård och omsorg som man skulle ha fått vid ercorona. Jag undrar också om Stockholm verkligen ska behålla Attendo som utförare. Sabbatsbergbyn vård och omsorgsboende var platsen där allt detta hände. Ligger i Stockholm och där är det Kristdemokraterna som har ansvar för äldreomsorgen och den typ av boenden. Men de skyller alla sina misslyckanden på regeringen och tar inte det ansvar som ligger på kommuner och regioner. Det är Erik Slottet KD som är ordförande i äldrenämnden i Stockholm. Att han får sitta kvar efter det som hänt inom vård och omsorgsboende i Stockholm är ofattbart. Jag har inte läst eller hört att Slotter som ytterst ansvarig haft några synpunkter på hur Attendo skött verksamheten och inte heller ha försvarat meddelarfriheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.