Inom drygt ett år och två säsonger har förbundet och covid satt stopp för Björklöven till SHL

Coronan har på ett år tagit bort Björklövens chanser att nå SHL. Det är sällan ett lag straffats så hårt. Fjolårssäsongen avbröt förbundet trots att man hade spelat färdigt grundserien och kvalet hade påbörjats mot MoDo. Jag är helt säker på att hade man fått fortsätta så har man redan varit i SHL. Skulle tippa att det var några föreningar som hade pressen på SHL att stänga ligan. Då hade finalen mot MoDo börjat.

I år fanns även en målsättning att gå till SHL men jag tycker inte årets lag spelat lika bra och det är främst försvarsspelet som klickat. Jag tror att Fagervall såg till att det var mycket bättre disciplin i det spelet. Nu blev man trots allt trea i serien och lyckades i slutspelet slå Karlskoga som var 2:à i tabellen. Så slog Coronan till när finalspelet hade börjat och nästan alla spelare i Björklöven blev smittade men även Timrå drabbades men lite lindrigare.

Nu utan längre tid för rehab så blev det förlust i går mot Timrå och det syntes att spelarna inte var klar för spel. Orken tog slut och jag håller med Aftonbladets Leifby som skrev
Är det ishockey vi tittar på, eller ett mänskligt experiment? Matchen man förlorade med 7-0 var man också orkeslös och hade redan då covid. Björklöven hade igår ingen ork och den har man självklart inte fått tillbaka på ett dygn och så har förbundet lag 5 matcher på en vecka. Det blir mer eller mindre som riggat för Timrå. Dessutom onödiga matchstraff på två backar och sedan Plant skadad igen.

Som det ser ut både med skador och coviden sittande i kroppen finns det ingen möjlighet att besegra Timrå som hade betydligt bättre med orken inte minst i sista perioden. Det är dags att bygga laget för nästa säsong men slaget om en SHL plats finns inte orken till. Kenttä får börja bygga laget för nästa säsong även om det blir svårt mot HV71 som får bättre ekonomiska förhållanden få det följer med pengar från SHL. Det är andra säsongen i rad som pandemin slår hårt mot Björklöven , i stort sett inom ett år har den varit ett problem för Löven men det var väl så förbundet ville ha det förra säsongen

5 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det tror jag inte. Du såg hur det blev med smittan i Umeå efter valborgsfester

 1. Stefan

  Pandemin har slagit hårt mot alla denna säsong. Det är inte bara mot Löven. Timrå hade också spelare sjuka efter match nummer 2 i finalen.

  Finalen spelas med lika förhållanden för bägge lagen.

  • Michael Grahn

   Helt fel!! Löven var väldigt svårt drabbat, hade 23 spelare smittade, och Timrå 8. En av Lövens spelare var så hårt drabbad att han var intagen på sjukhus. Så ta redan på fakta innan du uttalar dig!!!

   Ifjol stoppade man finalserien pågrund av pandemin, då fanns inga påvisade fall, misstänkta fall i Vita Hästen som visade sig vara magsjuka. Då ställde man in..

   I år var det 3 lag drabbade, med konstaterade fall av Covid, ändå väljer man att köra finalen..

   Helt horribelt beslut, osportsligt och direkt farligt..

   Räcker med att se hur Löven agerade från match 2 tom 5 så inser man att något var fel. Ingen orkade egentligen spela hockey, men Hockeyallsvenskan tar alltså besluta om att spela trots detta. Sedan säger man det medicinska är det viktigaste, ett skitsnack,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.