Stockholmsmoderaterna de gnäller på andra trots att de har ansvaret

Moderaterna i Stockholm de gnäller och klagar snart på allt trots att det är på dem som ansvaret ligger. Den här gången är det att så få utrikesfödda vill vaccinera sig mot covid. Visst är det ett problem men att skylla ifrån sig är ett ännu större problem. Svenonius (m) tycker staten och Folkhälsomyndigheten skulle ha gjort mer trots att det är Regionen som har sjukvården och vaccineringen på sitt ansvarsområde. När man nu inte gjort vad man skulle ha gjort själva skyller man ifrån sig. För pandemin då sa man alltid att staten ska inte lägga sig eftersom det är regionen ansvar. De kan inte dölja sina egna misslyckanden genom att skylla på andra. Det borde bättre om man såg till att Attendo följer de lagar som gäller.

Så här beskriver Omni gnället från M. Region Stockholms finansregionråd Iréne Svenonius (M) tycker att staten och Folkhälsomyndigheten borde ha gjort mer för att nå utrikesfödda med information om covidvaccin, rapporterar SvD.
– Jag är besviken och hade förväntat mig mer, säger hon.
Men enligt socialminister Lena Hallengren (S) är det regionerna som har bäst förutsättningar för det.
Representanter från de tre storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg hade ett möte med socialministern under tisdagen där de redogjorde för hur vaccineringen fortlöper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.