Det pågår många brottsutredningar mot företag för misstänkt fusk med stöd när det gäller bidrag som kom till när pandemin kom

Dessa fuskare som fuskar med våra skattemedel ger jag inte mycket för. Den politiska debatten främst från moderaterna och deras närstående har främst handlat om saker som hänt inom välfärdssektorn. Det är inget som går att försvara men varför är de så tysta när det har gällt fusket som sker och har skett med de stöd som kommit till för att lindra effekterna av den hemska pandemin. Det har klagats på att stödpengar inte betalats ut och det beror säkert på anhopningen av ansökningar innan man betalar ut stödet. Men nu har det kommit fram att man misstänker fusk och det pågår även många brottsutredningar om fusk med bidragen.

Så här har Omni om detta.
Just nu pågår runt hundra brottsutredningar om misstänkt fusk med de stöd till företag som har införts under pandemin. Det visar en kartläggning som Ekot har gjort.

Totalt sex åtal har väckts hittills och fler är på gång, enligt Ekobrottsmyndigheten.
– I de brottsutredningar som vi har handlagt har brottsbeloppen varierat från några tiotusentals kronor upp till några miljoner kronor, säger chefsåklagare Henric Fagher vid Ekobrottsmyndigheten till radion. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.