Umeå är den kommun som gjort den vackraste och bästa strandpromenaden i hela Sverige

I eftermiddag har jag gjort en skön stavgångspromenad. Den sträcka jag brukar gå är från boendet på Berghem och ned på strandpromenaden vi Konsthögskolan och stranden upp till Gamla bron. Det brukar vara en timmes promenad om jag inte träffar någon där det blir ett samtal och idag blev det Calle Hård tidigare journalist på VK. Vi nöjde oss med 20 min för att vi är årsbarn och födda 46, idag pratade vi bland annat om situationen i Indien då de brukar vara där under vintern.

Vi pratade också om hur vackert det blev efter stranden egentligen ända från Backens Kyrka till Strömpilen men framför allt mellan Gamls Bron och ned till bostäderna vid Öbacka. De centrala delarna mellan Kyrkbron och Gamla bron är det extra fint med alla de planteringar som gjordes och inte minst området som kallades lugn och i i projekt staden mellan broarna. Där finns också en massa sten som kommer från Gamla kajen. Är det en solig dag lyser solen hela över området. Det finns även näringsställen både mitt i stan och öster om Kyrkbron med två båtar och även en kiosk i parken och en resturang i husen på konstnärligt campus.

En sån här dag med sol ser man hur mycket folk som rörde sig i området på eftermiddagen trots att det är arbetsdag men en helgdag är det hur mycket folk som helst. Jag känner mig glad över att vi tog beslutet att utveckla området på det sätt som blev och det kanske till och med var bra att det drog ut på tiden och blev inte fart förrän vi skulle bli kulturhuvudstad, även om inte allt blev klart till dess. Jag tror det är få städer som tagit tillvara stranden och gjort så fint som vilket vi fick oerhört mycket beröm av ett nordiskt nätverk som vi är med i. Jag tycker det känns bra att hela stranden på den norra sidan från Baggböle ned till Strömpilen är ett område som är tillgängligt för alla Umebor. Jag saknar egentligen bara en sak som jag hoppas parkfolket fixar nämligen att skylta vilka växter som är planerade i den centrala delen. Idag finns ju detta med QR kod där folk inte minst barn kan se vilka växterna är via telefon. Jag tycker alla som ställt upp på utvecklingen av stranden ska äras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.