Danskarna går inte att lita på då man tillåter USA spionerna på oss. Skicka hem diplomater som man brukar göra

Jag har svårt att förstå varför USA fått tillåtelse att spionera på Sverige, Tyskland och Frankrike. Att spionera på sina allierade är det väl få människor som har trott på. Att visa sådan dålig tillit det är en skam. Här sitter USA och pekar med hela handen att länder i Europa inte skulle få använda Huawei näten. Jag tycker man sa att den som kommit på med detta är Snowden. Det här tycker jag visar att vi inte kan lita på USA men även Danmark måste vi akta oss noga för. I vanliga fall brukar man skicka hem diplomater när det varit spioneri och det vore nog lämpligt att göra det även här.

Lägger med två artiklar från Omni om detta.
Franske presidenten Emmanuel Macron och tyska förbundskanslern Angela Merkel förväntar sig att USA och Danmark ger en förklaring efter avslöjandet kring den danska spionrapporten.

Uppgifter från utredningen, som publicerades under söndagen, visar att USA:s underrättelsetjänsten NSA spionerat på flera europeiska samarbetspartners.

– Det här är oacceptabelt mellan två allierade, och ännu mer mellan allierade och europeiska partners, säger Macron och får medhåll från Merkel.

Artikel 2
Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA verkar ha fått ”tråla fritt i internetkablarna till och från Sverige”, vilket är en av anledningarna till försvarsminister Peter Hultqvists (S) hårda ord mot USA och Danmark. Det skriver DN:s Ewa Stenberg i en analys.

Att danska försvarsministern Trine Bramsen (S) inte informerade Hultqvist när hon i augusti förra året fick kännedom om att svenska politiker och tjänstemän avlyssnats är en annan provocerande faktor, menar Stenberg. Men på det stora hela tror hon inte att signalspaningsskandalen får några faktiska konsekvenser.

SvD:s Jonas Gummensson konstaterar att ingen är förvånad över nyheten, däremot menar han att Bramsens agerande är ett ”tungt bakslag för förtroendet mellan länderna”.
”Särskilt när det är offentligt känt och inte kan tigas ihjäl”, skriver han. Slut citat Omni

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.