CDU i Tyskland valde en annan väg än moderaterna nämligen ett nej till samarbete med det Högerextrema partiet AfD

Svenska högern har valt en helt annan taktik än Kristdemokraterna i Tyskland.
CDU:s Armin Laschet betonade att kristdemokraterna gick till val på att helt stänga dörren för allt samarbete med AfD det Högerextrema partiet och Die Linke, resterna av det forna kommunistpartiet i DDR.

Som ni säkert vet gör den svenska högern allt de kan för att på punkt efter punkt närma sig Sverigedemokraterna. Det här har nu prövats i den tyska delstaten Sachsen-Anhalt det sista valet före man kommer att utse Merkels efterträdare i Tyskland. Det blev en stor seger för CDU med hela 16% i ett val som på förhand pekade mot ett känt val mellan CDU och det extrema partiet på högerkanten AfD. Det har också under lång tid varit ett samarbete mellan Merkels parti och Socialdemokraterna.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.