USAs president kommer på Europabesök men ingen vet vad han egentligen kommer att ta upp

USAs president Joe Biden ska göra sitt första Europabesök som avslutas med ett möte med Rysslands president Putin. Det spekuleras en hel del vad han kommer att ta upp på den resan. Det har varit en del frostiga relationer med USA och jag för min del hoppas på en återgång till mera frihandel som inte låg i förre presidentens Donald Trumps intresse. Troligen blir det först och främst att återskapa förbindelserna på ett mera normalt plan.

Så beskriver Omni vad man tror kommer att vara på agendan.
Efter fyra skakiga år med Donald Trump i Vita huset ser Europas ledare med stor lättnad fram emot Joe Bidens första besök, skriver Sky News Michelle Clifford i en analys.
Ett av Bidens syften med resan är att återknyta banden med de europeiska länderna, och inte minst stärka den e”särskilda relationen” mellan USA och Storbritannien. Men detta kan sättas på vissa prov redan under det inledande mötet med den brittiske premiärministern Boris Johnson, tror Clifford.
Hon påpekar bland annat att Biden ”inte är något fan av brexit” och att han sannolikt kommer att upprepa sina krav på att britterna lever upp till avtalen med EU. Samtidigt poängterar hon att Johnson inte är förtjust i att tala om att det finns någon ”särskild relation” över huvud taget, då detta kan ge sken av att Storbritannien inte klarar sig på egen hand.
DN:s Michael Winiarski blickar framåt mot resans avslutande möte mellan Biden och Rysslands Vladimir Putin. Han frågar sig om det finns någon punkt där de båda presidenterna kan enas och vad de egentligen ska tala om.
”Inför mötet ger Moskva och Washington så olika svar att det ser ut som om de två presidenterna kommer att tala förbi varandra”, skriver Winiarski. Slut citat Omni

4 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Jag har hela tiden tvekat om jag skulle ”rösta” på Biden el. Trump. Båda har sina brister. Trump hade vunnit om han visat lite mindre av osmidighet. Om han efter valet i st f att bråka om valfusk (här håller f ö även hans eget parti på med konstigheter) direkt koncentrerat sig på det kommande senatsvalet i Virginia, så hade han nog klarat att behålla minst en av senatsplatserna.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men hur har du kunnat fundera på att rösta på Trump. Det har aldrig Fredrik Reinfeldt kunnat tänka sig. Det vet jag för jag pratade med honom om utvecklingen i USA när han var där på mötesplats Lycksele

   • Ulf Parde

    Att Fredrik Reinfeldt röstade på demokratiska kandidater måste jag ju godkänna om jag själv står i valet och kvalet. Dock gjorde Reinfeldt många oförlåtliga misstag. ”Öppna era hjärtan” var ett sådant. Den världsunika 0,2-lagen för (de flesta) fritidsbåtar ett annat – men dagens moderatförslag att ändra tillbaka vill ju inte s/mp-regeringen. Sammanslagningen med danska posten (Maud Olofsson) ett tredje. Allmänt invandringssamarbete med Mp ett fjärde. Extra avgift 500 kr utan påminnelse efter en dags försening med trängselskatt (Anders Borg) ett femte – men detta vill ja s/mp-regeringen inte ändra på trots påstötningar från dagens M. Så i dagens läge är moderaterna själva mer benägna att ändra tillbaka det som blev fel än vad dagens regering är.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Jag tycker inte att allt var misstag. Han trodde på att vi skulle ta emot flyktingar men även att vi behöver öppna för mer arbetskraftsinvandring men man glömde bort att styra där bristen fanns hos många med kvalificerade arbetsuppgifter och där borde man släppa in fler. Men inte som det blev en handel med folk som tex jobbade på korvkiosker.

     Man ska ändå komma ihåg att har man inte egen majoritet så måste det bli ett givande och tagande som när han fick med MP på arbetskraftsinvandringen där han även hade stort stöd från L och C i regeringen med S var emot ökad arbetskraftsinvandring. Det gå ju att säga en sak idag men det finns inte en majoritet i riksdagen. De gjorde också en massa andra fel och det var arbetsgivareavgifterna som i de flesta fall är försäkringar och pensioner samt att pensionärerna fick en högre skatt än de som jobbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.