Det blev en hög kostnad för Danmark att ta hand om de smittade minkarna

Det blev en dyr smäll för danskarna att ta hand om de coronasmittade minkarna man först hade dödat och sedan grävt ned. Det var märkligt tycker jag att man inte tog hand om de direkt. Nu grävda man ned dem och sedan grävde men fram dem igen och brände upp dem.

Så här beskriver Omni detta.
Kostnaden för att avliva de danska minkarna hösten 2020 väntas landa på över 800 miljoner svenska kronor, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau.
Det var när det visade sig att minkarna kunde sprida en variant av coronaviruset som befarades kunna stå emot vaccinerna som den danska regeringen beslutade att minkarna på landets minkfarmer skulle avlivas. Det är notan för den massavlivningen som ingår i de 800 miljonerna.
När det senare visade sig att det började stinka och läcka vätska från omkring fyra miljoner minkar som grävdes ner på Jylland så fick de grävas upp igen. Varken den kostnaden, eller kompensationen till minkföretagarna, ingår. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.