Man misstänker i USA att Trump övervakat journalister och politiska motståndare

Man funderar över vad som egentligen hände under president Donald Trump. Först och främst var det samarbetet med Ryssland inför valen. Nu är man inne på och granskar om Trumps administration övervakade politiska motståndare och journalister. Man vill höra två tidigare justitieministrar. Däremot kommer de med all säkerhet inte tala sanning för då kommer de att straffas av Trump och hans anhängare. Det har väl varit klart länge att Trump hela tiden har betett sig som en diktator. Han inbillar sig själv och många republikaner att det var valfusk och verkar inte ha fattat att poströster kommer in senare. Han planerar säkert en comeback om man ska titta på hans agerande. Det om något borde synd inte minst för samarbetet i världen och miljöfrågorna vilka Biden insett att fossila bränslen är ett hot mot hela världen.

Så här skriver Omni om de kartläggning som pågår om övervakande av journalister och politiska motståndare.
Den demokratiska talmannen i underhuset, Nancy Pelosi, vill förhöra två tidigare justitieministrar i den pågående utredningen om hur Trumpadministrationen övervakade politiska motståndare och journalister. Det säger hon i en intervju med CNN.
– Det administrationen gjorde (…) är till och med värre än Richard Nixon, sa Pelosi med syftning på Watergateskandalen.

Enligt uppgifter ska Trumpadministrationen i hemlighet ha begärt ut mobildata från demokratiska politiker och reportrar på CNN, Washington Post och New York Times för att försöka spåra läckor.
De båda tidigare ministrarna som Pelosi nu vill förhöra, Jeff Sessions och Bill Barr, har båda sagt att de inte kände till övervakningen. Slut citat Omni

2 kommentarer

 1. Hassan

  IB-affären!
  Har T….. lärt sig av ”sossarnas” IB-affär!!?
  Du verkar ju vara insatt och intresserad i öppenhet ,demokrati och har varit bra som kommunalråd!
  Din syn på IB-affären och Geijeraffären mm vore intressant att veta?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag vet inte vad som är sant eller inte. Så är det tyvärr i många frågor idag då media inte tar ställning för sanning eller lögn vilket jag råkade ut för av VK. Där de sa att jag hade begått ett brott ”Hets mot folkgrupp ” som jag blev anmäld för medan vissa journalister sa att jag begått brottet. Det var fel för det prövades av åklagare som lade ned förundersökningen då min kommentar var på en moderatas blogg där han var ansvarig för bloggen som reglerna är. Men åklagare sa att varken jag eller moderaten hade gjort en brottslig handling. Mycket eller alldeles för mycket är spekulationer från media och det har synts tydligt i media i samband med pandemin. Jag uttalar mig när jag vet sanningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.