Bra att polisen tog krafttag mot knarkhandel i Göteborg, bland annat hos välbeställda medborgare

Det har varit mycket diskussioner om vad man kallar gängkriminaliteten . Det dessa människor sysslar med har oftast att göra med handel med droger och det är en hård kamp om knarkmarknaden. Nu har polisen i Göteborg gjort ett bra jobb och funnit 745 köpare av kokain. Det är självklart som Damberg säger att vi alla har ett ansvar kampen mot gängkriminaliteten och kampen mot knarket.

Men jag undrar vad det är för folk som är ”småbarnsföräldrar i välbärgade områden. De göder den organiserade brottsligheten” sa polisen Johan Ekström. Man blir mörkrädd när man hör hur välbärgade småbarnsföräldrar agerar. Det är klart att de har en fördel ett tag att de behöver inte agera brottsligt för att kunna köpa kokain. Men det blir säkert annorlunda när de sitter fast i drogträsket och ekonomin försämras. Jag tycker det är bra att polisen tar krafttag mot droger och de som lever på detta nämligen den organiserade brottsligheten

Så här skriver Omni om det som hänt i Göteborg.
Alla har ett ansvar för att trycka tillbaka gängkriminaliteten. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till DN med anledning av den utredning i vilken polisen i Göteborg har identifierat 745 misstänkta kokainköpare.
Det som polisen har fått fram i undersökningen är ”otroligt viktigt”, menar Damberg.
– Att det är hundratals människor som genom sitt agerande faktiskt är med och göder gängkriminaliteten ekonomiskt, säger han till tidningen.
Polisen Johan Ekström säger att personerna i utredningen återfinns i ”alla yrkeskategorier” och att det handlar om ”vanliga Svenssons”. Slut citat från Omni

Så här skriver Svt om det som hänt i Göteborg
En omfattande utredning om
kokainförsäljning i Göteborg har
identifierat 745 misstänkta köpare.

”Många är småbarnsföräldrar i
välbärgade områden. De göder den organiserade brottsligheten, säger polisutredaren Johan Ekström.

Bland köparna har 80 personer delgivits misstanke om brott, varav 30 togs på bar gärning. Bland dessa är 77 proc ostraffade. Under måndagen åtalades fyra män i 20-årsåldern för grovt narkotikabrott. Genom bl.a. telefonavlyssning har polisen kunnat koppla 745 misstänkta köpare genom telefonnummer.

En kommentar

  1. Sven

    Det är väl inget nytt att det är vanliga Svenssons och andra välbärgade i samhället som köper kokain. Så har det väl alltid varit ,de tunga narkomanerna kör med sämre skit. Kokain har ju historiskt varit en innedrog .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.