Vänsterpartiet vill nu ha en statsminister från extremhögern

Vilken urholkning av demokratin Vänsterpartiet sysslar med. Dra igång ett misstroende förklaring på ett förslag som inte finns. Det är just att man gör på detta sätt som är ett hot mot demokratin. I alla andra fall brukar man bedöma frågorna när det kommer en proposition. För det första finns det inget som helst förslag i januariavtalet om marknadshyror. Det gäller faktiskt inflyttningshyrorna i nyproduktion det är. Endast när huset är byggt och den första hyran ska sättas. Ska företag investera måste man kunna få ut en hyra så det inte blir ett minus. Åren efter det första höjs och förhandlas hyrorna som vanligt.

Det är inte marknadshyror man talar om ute en friare hyressättning första året. För mig är det helt obegripligt att till och med Hyresgästföreningen i Umeå och till och med S folk har sagt marknadshyror. Det är inte ens 1% av beståndet som omfattades av förslaget. Det finns inget företag som investerar i lägenheter om man inte får det att gå runt. Inte heller nyproducerade lägenheter som fått investeringsstöd omfattas av en friare hyressättning. Okunskapen om hyresättningen och förslaget såg man att journalisterna hade under Löfvens presskonferens. Journalisterna kom tillbaka nästan varje en och sa just marknadshyror trots att Löfven klart och tydligt sa nej till marknadshyror och förklarade vad man diskuterat och att det fanns inget förslag utan bara en utredning som skulle ut på remiss. Media har välvilligt hjälpt Vänsterpartiet att ljuga och säga att det är ett förslag om marknadshyror januariavtalet handlar om

Jag konstaterar att Vänsterpartiet partiledare verkar helt okunnig om vad som är marknadshyror. Det är bara på ett ställe det finns marknadshyror och det är tyvärr inom bostadsrätter eftersom där bjuder bostadsrättsköpara över varandra och då blir det en marknadshyra på grund av kapitalkostnaderna men priset har köparen själv bestämt och då tillkommer avgifterna på annat till föreningen.

Nu har Vänsterpartiet satt sig i högerburen och ställa upp på Kristersson som statsministerkandidat om det inte blir Åkesson som kan bli kandidat. Det är tydligt att vänstern väljer Extremhögern i stället för Socialdemokraterna och då får man ställa upp på innehållet i högerblocket. Man kan inte säga nej till båda alternativen om en regering ska komma till ur nuvarande riksdagsbesättningen. Själv kommer V aldrig i fråga och jag håller med även Lööf att ytterlighetspartierna ska man inte ha något med att göra. Men det har aldrig funnits någon diskussion om införande av marknadshyror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.