Vänsterpartiet beter sig på ett mycket konstigt sätt

Nog har det Vänsterpartiet blivet ett konstigt parti. Är det någon som har tänkt att Vänsterpartiet tillsammans med Sverigedemokraterna ska avsätta en S-regeringen då alternativet blir en högerregering som kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är det alternativet som finns kvar om Löfven avgår. De har hakat upp sig på något som de kallar marknadshyror när det är inflyttningshyran i nyproducerade lägenheter som inte får investeringsbidrag. Det gäller också 1:à året när lägenheterna tas i bruk. Säger man marknadshyror är det i hela bestånden både allmännyttiga och privata hyresrätter.

Vi får se vad som händer på måndag om det blir en talmansrunda och då kommer självklart talmannen att först sondera lite och sedan som förra gången föreslå Ulf Kristersson med eller utan SD. Men för att få en majoritet så behövs SD i regeringsunderlaget. Ska vänstern då föreslå att uppdraget går till S som man avsatt eller C som även nu ingår i regeringsunderlaget. Det finns egentligen inget annat alternativ än högerflanken och då får man en helt annan politik på många områden där sänka skatter ingår som måste finansieras med nedskärningar. Tillkommer då att de pengar som lånats till pandemin också ska börjar betalas av med. Jag tror också V kommer att få vara med om en återstart av kärnkraft. Det är det som vänstern får som de nu agerar. Hot som ger regeringskris på ett förslag som inte finns

9 kommentarer

  1. Björn

    Punkt 44 i jök: Fri hyressättning vid nyproduktion,som efter ett år (om jag tolkar det rätt) justeras (upp eller ner) efter hur attraktivt området är.
    Nog kan man kalla det marknadshyror Lennart?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror att då hanteras det som vanligt dvs förhandlingar mellan parterna. Det gäller inte för lägenheter där man får investeringsstöd. Det är många fastighetsägare som inte törs starta ett lägenhetshus om man inte vet om det är en förlustaffär. Det är motivet för att få igång fler lägenheter om jag fattat det rätt. De som har fri hyressättning är de som bygger bostadsrätter för där får man betala ibland i en kapplöpning med andra och när kostnaderna ökar ökar även bostadskostnaderna de ökar även när räntan stiger

  2. leif

    Varför ljuger du? Du vet också vad som sida 80 i utredningen. Jag trodde Sossarna var till för sådan som mig. Inte ett parti som genomför något som kan betyda att jag måste lämna min lägenhet.

    Sossarna, ett högerparti som alla andra

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ingen behöver lämna sin lägenhet. Det omfattar inflyttningshyran i lägenheter som produceras i framtiden och gäller bara det första pret

  3. Sven

    Svensk politik befinner sig nu i en återvändsgränd. Ända sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen år 2010 har spelteori och posering dominerat samtalet. Sakpolitiken, samhällsproblemen, de ideologiska skiljelinjerna, och inte minst folkviljan, har förpassats ut i marginalen. I stället för att söka svar på varför samhället utvecklats åt ett visst håll eller varför väljarnas oro tagit viss riktning, och hur dessa faktorer i sin tur kunnat resultera i att SD vunnit fler och fler väljare, har allt fokus legat på att medelst allehanda mer eller mindre demokratiskt tveksamma uppgörelser utestänga partiet från inflytande.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller delvis med dig att man ska ha tagit debatten med dem tidigt. Tyvärr så var deras början bara ett hat mot invandring och flyktingpolitiken som all extremhöger håller på med runt om i världen. Jag menar att man självklart kan debattera med dem men aldrig i en regeringen. Man ska inte tvätta ett parti med så smutsig syn på människor det är helt fel

      • Sven

        Ja det har varit för mycket daltande och politiken har glömts bort. Och i och med allt tjäbbel om SD har de bara fått mer väljare. Hade de inte uteslutits i samtalen hade de inte vuxit ,då¨hade folk vaknat medan de var små. Fattar inte varför inte vuxna politiker fattat detta. Detta har jag flaggat för i många år och man behöver inte vara så smart för att fatta hur det skulle gå. Svårt att skitsnacka nån utan att förlora själv. Om politiker kunde göra det de ska och inte lägga fokus på skitsnack skulle vi få mer uträttat. Men politiken har fullständigt spårat ur.

  4. Lars Gidlöf

    Nu finns det ju inget parti man kan rösta på, och det är det mest allvarliga i hela den politiska cirkusen.

    Vänsterpartiet har en del goda ideer men är annars för extrema och företagsfientliga, naiva helt enkelt, precis som Mp är, de är en blandning av borgerliga och vänsterinriktade som dock har en gemensam syn på miljöpolitiken, men det är allt och de är heller inte att lista på.

    Sd, ja, nynazister i flottare kostym som lyckats lura en massa dumma arbetare att tro de gör de bästa för dom genom att bara skylla på invandrare, deras framgång är dock mycket beroende på Socialdemokraternas politik.

    L och C är högerpartier som är farligre än Moderaterna är, de vill marknaden skall styra allt utan begränsningar, kallar allt som är privatiserat inom skolan och sjukvård för fritt val, men det är inget fritt val, endast för att få rika bli ännu rikare på ett säkert sätt utan ta ekonomiska risker.

    KD, samma parti som SD men som gömmer sig bakom religiösa förtecken.

    Moderaterna, ja, samma gamla skattesänkar parti med en gnällig Livets ord kvinna som ekonomisk talesman och en gnällig partiledare som hävdar att denna regering vi har nu inte skulle ha tillträtt, varför tillträdde då inte han då han fick chansen två gånger 2018?

    Socialdemokrterna, det parti jag röstat på men som nu sålt ut sin själ helt och hållet pga svaghet. Var är statsminister nu, bara inrikesministern som utalar sig om regeringskrisen i TV och media. Var tog allt snack innan valrörelsen 2018 om LAS etc, jo, det byttes bort för att kunna få behålla makten.

    Är man ett parti ska man stå för sina åsikter, annars ska man gå i opinon.

    Nej, du ser, finns inga man kan lita på, 349 st som njuter av höga ersättningar och goda avgångsvederlag medans de ändrar sjukförsäkring och pensionsåldrar för vanligt folk.

    De ser politiken numera som yrkesval, inte något för att åstakomma förändringar

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Har man inte mer än 50% måste man samarbeta med andra partier. Annars blir det opposition. Nog kan du rösta på S. Jag tror att man dragit ned på förmånerna för riksdagsmännen numera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.