Avtal och kontrakt som är skrivna inom ishockey måste gälla, det är anställningsavtal punkt slut

Ett avtal är ett avtal och borde alltid gälla. Egentligen är det också ett form av anställnings avtal men så är det inte inom Svensk Ishockey. Där kan ett SHL bryta mot ett ingånget avtal som en spelare har med ett allsvensk lag fram till en viss tid nämligen 1 juli utan att betala någon ersättning. Man kan även längre fram värva en spelare men då kostar det lite pengar.

Det sägs att det är ett avtal menande SHL och Allsvenskan men är säkert mer eller mindre framtvingat. Jag tycker att finns det ett sånt avtal måste Allsvenskan säga upp det. I Björklövens fall är det som jag kallar en procentare som meddelat att spelaren går till en annan klubb, procentare är vad man kallar agent men han har säkert betalt varje gång. Det är dessutom märkligt att man kan göra så här så sent när lagen bör ha trupperna klara. Ett anställningsavtal är ett avtal mellan spelaren och klubben och borde självklart ha en uppsägningstid alltid. Det fall jag nu främst nämner är den back som Löven värvat för ca två veckor sedan kan brytas omedelbart och dessutom utan att det kostar något. Det är ingen ordning inom Svensk ishockey där bara SHL gäller vilket inte kan vara bra för sporten. Jag tror tex att Proffsligor inte har samma regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.