Många märkliga kullerbyttor i går i Riksdagen, skamligt av V och märklig vändning

I går gick misstroendeförklaringen mot Regeringen igenom. Det var både väntat och oväntat, kanske lite mer väntat. När V sa att man inte hade förtroende för regeringen la SD omedelbart in ett förslag om misstroende. Jag tycker att V,s agerande var lite märkligt för förslaget var inte marknadshyror. Det var ett förslag som gällde nyproducerade lägenheter och inte de nya som får statligt investeringsstöd. Regeln skulle också gälla ett år. Däremot så fort allt var klart så skulle vänstern stötta Stefan Lövfen och en S-regering. Hur kan man göra så först fälla S-regeringen och sedan omedelbart önska honom tillbaka om en punkt försvinner. Jag frågar mig omedelbart är sånt verkligen trovärdig. Inte för mig i alla fall för det var förtroendet för Stefan Löfven frågan gällde.

Redan när omröstningen var kvar så sa Liberalernas gruppledare Johan Persson att man skulle återkomma om vad som händer senare. Inte oväntat kom Sabuni med beskedet att januariavtalet var slut och nu stöttar vi en högerregering som även förhandlar med Sverigedemokraterna. Tala om kovändning att krypa ihop med sin störste fiende. När nu det samarbetet fallet och Liberalerna gick till Extremhögern kan de frågor man gjorde upp med dem om även omprövas eftersom det finns inget avtal längre för det skulle gälla mandatperioden ut. Om Löfven vill kan han då återinföra värnskatten. Pengar som går att använda till nyttigare saker. En sak har nog de kvarvarande lärt sig. Ett avtal med liberalerna är ett avtal som inte gäller om man byter partiledare

Nu har Stefan Löfven en vecka på sig att sia och förhandla om framtiden. Situationen är betydligt osäkrare med nuvarande sammansättning i Riksdagen. Att rädda liberalerna med stödröstning kan också bli dyrköpt om M tänker sig det för då kan SD bli största parti på högerkanten och Åkesson får hålla i taktpinnen. Liberalerna har väl störst risk att bli det parti som ramlar ur riksdagen. En sak var också tydlig i går nämligen att 4 partier kan inte nu stötta en regering som är beroende av Sverigedemokraterna. Däremot tycker jag det var en dålig TV sändning i SvT då Marmorstein som expert vid ett flertal tillfällen mer eller mindre hånflinade när Löfvens namn nämndes. Jag hoppas själv på ett extra val. Vi får väl även se om det under den här tiden fram till ett extra val om Ebba Busch kommer att åtalas för ett grovt förtal. Det har inte kommit fram då allt handlat om misstroendeförklaringen med förundersökningen är ju klar en Expressen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.