Tidigare partiledaren i Folkpartiet kommer inte att rösta på Liberalerna vid riksdagsvalet

Nog är det något speciellt som hänt hos Liberalerna när man kan tänka sig att sitta i samma regering som Sverigedemokraterna. En ännu märkligare handling är faktiskt att den tidigare partiledaren Bengt Westerberg kommer inte att lägga sin röst på liberalerna vid nästa riksdagsval. Det har han nämligen sagt till Dagens Nyheter i en intervjuv. Det om något visar att det hänt något med det Liberala partiet. Jag har inte DN så jag kan inte läsa av vilken orsaken är. Det kan vara att man släppt tanken på att inte sitta i samma regering som Sverigedemokraterna. Det kan också vara den totala högersvängningen som skett inom partiet. Däremot tycker jag att det var mycket märkligt att partisekreteraren det partisekreteraren sa i TV. Det är både ”oseriöst och ovärdigt” av C-ledaren Annie Lööf att säga att Liberalerna troligtvis tar Sverige mot ett extraval om man inte går med på att omförhandla januariavtalet. Men det är ju de som lämnat Januariavtalet och ingen annan. En ren och skär lögn att skylla det på Centerpartiet och Annie Lööf.

Så här skriver Omni om Bengt Westerberg.
Liberalernas tidigare partiledare Bengt Westerberg, då Folkpartiet, kommer inte stödja Liberalerna i nästa riksdagsval. Det säger han i en intervju med DN där han även säger att han tror att partiet skulle trilla ur riksdagen.
– Ja, blir det val nu får de svårt att klara det, säger han till DN.

Han menar att L:s läge opinionsmässigt är ”förtvivlat” och anser att Nyamko Sabuni borde gå med på Centerpartiets förslag om ett nytt avtal med partierna som utgjort januarisamarbetet. Sabuni har avvisat förslaget och Westerberg tror inte att L-ledaren kommer ändra sig på den punkten. Slut citat

Nej det det har han även rätt och inte förvånande då hon egentligen aldrig har gillat januariavtalet då hon är för långt ute till höger och gillar att prata med Sverigedemokraterna. Det som nu kan hända är att man åker ur riksdagen där man suttit mycket länge men har bytt namn några gånger men man kan nog inte heller säga att de inte längre är ett socialliberalt parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.