Vi lever i en farlig värld på grund av pandemin som förändras och som en följd av klimatförändringar kommer stora befolkningsomflyttningar att ske

Det finns stor oro i hela världen av den virus som nu kallas delta. Även de håller på att spridas och alla nya kommer snabbare än de som kommit tidigare. Det verkar fortfarande som att de vacciner som finns ger ett hyfsat mot allvarlig sjukdom och död. Det skulle inte förvåna om vi får leva med detta flera år framåt och att vi troligen kommer att masta ta en spruta till inom ett år. Det är mycket illa i många fattiga länder som inte har hunnit längt med vaccin. Nu befarar många också att det blir djävligt för många inte minst fattiga länder när klimatförändringarna slår ut land och ödelägger jordbruksmark. Det blir svårt att komma åt klimatförändringarna om inget görs och dessutom har vi en pågående pandemi.

Så här skriver Omni.
De senaste dagarna har länder som Australien, Israel, Bangladesh och Indonesien meddelat nya restriktioner och nedstängningar för att förhindra spridningen av deltavarianten, rapporterar Al Jazeera.
– Delta är den mest överförbara av alla de varianter som hittills identifierats, har hittills bekräftats i minst 85 länder och sprider sig snabbt bland ovaccinerade, säger WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en pressträff.
I både Ryssland och Indonesien bekräftades över 21 000 fall under lördagen. I Australiens största stad Sydney uppmanas uppemot fem miljoner invånare att hålla sig hemma under de kommande två veckorna.

2 kommentarer

  1. Björn

    Vi vinner aldrig över naturen. Möjligtvis kan vi lindra effekterna, men tror att det finns en mening med att det blir som det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.