Hur man än vrider och vänder så är det Vänsterpartiet som är ansvariga för regeringskrisen det när man bytte till Sverigedemokraterna och Moderaterna att fälla regeringen

Nu kommer det att bli så att genom vänstern stödde misstroendeförklaringen eller rättare sagt var först av alla som att de hade inte förtroende för Stefan Löfven. Ulf Kristersson blir den som först ska testas som statsminister sa talmannen och då blir det säkert så att han redan då kommer att vinna och få förtroende att bilda regeringen och då kommer han att få 175 röster om det blir en överlöpare. Många har nog trott att det kunde bli Helena Lindal centerpartisten från länet som skulle rösta på Kristoffersson men hon har sagt att hon följer partilinjen. Det är nog bäst för alla om man följer den linje som partiet bestämmer och det verkar ha varit en röd tråd.Stefan Löfven har även sagt att han måste få igenom en budget och det är rätt. Det finns två partier som kan se till att det kan bli Ulf Kristersson och det är liberalerna som helt byter fot och det är Vänsterpartiet som ytterst var det parti som öppnade för en misstroendeförklaring mot regeringen. Det kan V aldrig förneka för Sjöstedt han sa att man skulle rösta mot regeringen om det kom ett förslag om marknadshyror vilket det inte har lagts något förslag om.

Det är numera 3 partier S, Mp och C som inte vill ha något att göra med ett parti som driver rasistiska frågor. Vänstern har tillsammans med SD avsatt en Socialdemokratisk regering. De har ett stort ansvar för det som hände också för att man nu kan få en högerregering som har stöd av SD eller som ingår. Har det inte blivit en misstroendeförklaring mot regeringen har säkert även Liberalerna stannat och man hitta en lösning på tex hyresfrågan har de nog stannat mandatperioden ut. Det kan bli en högerregering även i fortsättningen och den tillkommer i så fall på grund av vänsterpartiets agerande som öppnade dörren med sin misstroendeförklaring som SD hakade på direkt. Det går egentligen inte finns någon annan ansvarig lösning än att Vänsterpartiet är ansvariga till och med om det blir ett extraval. Även då kan det hända att det kan bli en borglig regering och allt ansvar på regeringskrisen ligger på Vänsterpartiet som var det parti som öppnade för det genom misstroendeomröstningen för kom ihåg att Liberalerna röstade inte för att fälla regeringen utan Vänsterpartiet som krokade arm med Sverigedemokraterna och högerpartierna. När man inte inser detta måste det vara något fel i hur de analyserar vad som hänt och att Sverige är i en regeringskris och vad man tidigare sagt var att man skulle rösta bort regeringen om det kom ett förslag om marknadshyror vilket det inte har gjort.

16 kommentarer

 1. Nils Andersson

  Det var väl ingen S:are. Som trodde. Att ett parti inom arbetarrörelsen, fackföreningsrörelsen. Skulle rikta ett misstroende mot S. Resultatet av det, vet vi.
  Det har väl alltid, under åren. Funnits en form av hatkärlek, mellan dom. Nu är det upp till bevis för V.
  En S- styrd regering. Eller en blåbrun regering.

 2. Krister

  Intressanta tankar från en inbiten socialdemokrat.
  Men din tolkning är i grunden fel. Du lägger skulden för utvecklingen på Vänsterpartiet, när den riktiga skulden trots allt ligger på Sossarna och Löfven. De (han) gav, i sin iver att få makten, två paradoxalt motsatta löften. Han lovade Centern en sak för att de skulle gå med på JÖK:en, medan han lovade Vänsterpartiet raka motsatsen, i sin tro att (V) aldrig skulle fälla en sosseregering.
  Säga vad man vill om (V), denna antikvitet till gamla Sovjetregimen, men nu satte de ner foten och fällde en regering som definitivt aldrig skulle tillträtt, eftersom den baserade hela sitt underlag på lögner. Lite löften hit, lite lögner dit och vips hade vi en regering som inte var demokratiskt vald och tillsatt.
  Nu har sanningen kommit ifatt Löfven, och han kommer förhoppningsvis inom mycket kort att avgå med svansens mellan benen. Lite kul är det ändå, att han snubblat på sin egen dörrmatta.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag tror inget parti någonsin vill samarbeta med V. Vi har gjort det två gånger och den första fick jag ärva 1995 men denngången gick det hyfsat men det var ett helvete 2010 till 2014 för den perioden blev de anmälda för deras sätt att hantera tjänstemännen och gjorde en massa beskyllningar på dem som var ren lögn. De erkände inte ens att de betett sig dåligt. Sedan tog de åt sig äran av förslag som jag lagt och påstod att vi skulle sälja ut Holmsunds bostäder. Jag har hellre samarbetat med Mp för de var ärligare

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Bara så att du vet det att jag kommer aldrig att svara dig och några till. Jag är ansvarig utgivare och det mesta du skriver får man inte publicera. Jag kastar dina kommentarer direkt i papperskorgen och jag har bett VK stänga av dig och några till men de har ännu inte gjort det

 3. Tomas Andersson

  Jaha , å era storkompisar i regeringen Centerpartiet som vägrar allt samröre med Vänsterpartiet!! Men som alltid är dina inlägg väldigt roande , tror du själv på allt du skriver?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det tycker jag är helt rätt och vi har aldrig haft med v i någon regering

 4. Håkan

  Hej

  Det var de andra partierna som inte brydde sig om förankra politiken hos en majoritet i riksdagen. Ditt eget parti gav C och L 73 punkter, men ville inte förhandla med V om ens en enda? Man kan ju inte köra över en majoritet hur länge som helst

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Har inte V gått med Sverigedemokrat har det inte blivit regeringskris. Nuvarande sammansättning i riksdagen där hade alla sagt att man inte skulle ha med SD att glra

 5. Lennart Andreasson

  V svalde 71 av 73 punkter i ett avtal de inte varit med om att ta fram. LAS löstes av parterna under förtäckt hot om lagförslag. En punkt återstod 44. V svalde också en förnedrande punkt, att de inte skulle ges något inflytande över politiken under mandatperioden. V sa redan efter valet att hit, men inte längre? När marknadshyror blivit så oviktiga för en socialdemokratisk regering skrämmer det mig och alla hyresgäster! De trodde de kunde dra ut på sitt skarpa förslag till några månader innan valet, V insåg fulspelet och sa stopp redan nu, högst rimligt!

  Därefter kom Löfvén med ett förslag som han ljög och sade att parterna var överens om. Hyresgästföreningen sa nej och vägrade förhandla under hot! Skulden till att Löfvén blev bortröstad var Annie Lööfs envetenhet och Stefan Löfvéns missbedömning om dörrmattan! Tror någon att socialdemokraterna hade accepterat att trampas på år efter år!

  Jag tror att Löfvén kommer tillbaka och hoppas att han lärt sig något och inte är lika stöddug fortsättningsvis. Vänsterpartiets röster är lika viktiga som S, C och Mp:s om vi ska få en majoritet.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det fanns inget förslag om marknadshyror. Det är bara att gå in på diaret så hittar man ingen förslag till proposition. Jag tillhör de som tycker att man ska göra om hela systemet för hyresrätter då de är missgynnade gentemot äganderätt och bostadsrätt. Man har tittat på ett system både SABO och de privata fastighetsägarna och det är att momsbelägga hyran säg på 8%. Då får man dra av momsen och då sjunker hyrorna och det behövs inte längre investeringsbidrag. På det gamla systemet blir det ett system där man får dra av momsen på allt man gör som fastighetsägare inklusive moms på alla driftskostnader. Är jag inte felunderrättad så står Sabo och de privata fastighetsägarna bakom systemet. I Umeå var vi tvungna att sälja av en del av systemet för att kunna underhålla fastigheterna på ett riktigt sätt. Förhandlingarna har inte givet den hyreshöjning man behövt för att klara underhållet. Det går inte göra så för då förstör fastigheterna

 6. Lars Gidlöf

  Hej

  Ja, har alltid röstat på S utom en gång då jag röstade blankt men nu blir det bara blanka sedlar för mig. Kan du, eller någon annan socialdemokrat förstå hur ett parti säljer ut sin ideologi så fruktansvärt som Löfven nu gjort. LAS, marknadshyror, inga vinstbegränsningar i välfärden och sänkt skatten (Värnskatten ) för de som absolut tjänar mest.. Varför har de gjort detta, vad är vinsten? S kan ju nu inte komma med kommentarer om försämringar av LAS, införande av marknadshyror ,vinst i värlfärd eller borgrnas ständiga skattesänkningar. De har ju själv gjort dessa saker och varför?

  Vad har sveriges arbetare vunnit på dessa förslag?

  Men det var trevligt att se vad svenska folket tycker om de 349 st som sitter i Riksdagen, barmrumpor, leker i sandlådan etc, helt rätt

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du menar då att man i stället skulle ha släppt fram M och Kristersson. Om man inte har 51% av väljarstödet får man inte som man vill. Det har trots allt kommat fram mycket pengar till välfärden där det sett helt annars ut med ett moderat styre speciellt för kommunerna och arbetsrätten där det var förhandlingar som genomfördes där alla tjänstemannafacket och de två största förbunden på LO Metall och kommunal var med. Redan under min tid ville vi kämpa för ett omställningsstöd då folk blev uppsagda vilket kom först nu. Det gamla LAS var inte så bra alla gånger heller inte minst för små företag där man ändå blev tvingad att i förhandlingar göra avsteg från turordningen och främsta orsaken var kompetensbristet

   • Lars Gidlöf

    Hej

    Mer pengar till välfärden, kanske det, men nog hade det blivit ännu mer pengar till välfärden om Värnskatten nte hade tagits bort?

    Sen, eftersom de inte vill begränsa vinsterna i välfärden så kan man ju också anta att mer pengar till välfärden går till mer vinster i välfärdsföretagen.

    Jag har inte sett att välfärden blivit så mkt bättre så att de absolut rikaste blir ännu rikare, och beträffande LAS, vad säger att en M/Kd/L/Sd regering inte kan försämra LAS ännu mer, och då har S inget att säga, för de var ju först med att kräva förändringar i LAS.

    Nej, S är inte det parti som de varit, nu är de ett elitparti, som är mer höger än de någonsin varit och de kommer bli mindre och inte större.

    Siste riktige partiledaren som S hade och som var en sann socialdemokrat, utan att vara poltilker för egen vinning är Ingvar Carlsson, kunde ta tuffa beslut, men också en som stod för vad S skall stå för. Nu är det bara poltiker som sitter för egen vinning, men det gäller ju samtliga partier.

    Om politiker, oavsett parti, sitter för att ge folket det bästa de kan, så hade de inte beslutat själva om sina egna ersättningar och förmåner, det gör ju inga andra på arbetsmarknaden så varför skall de folkvalda göra det?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Men du måste väl ändå fatta att både liberalerna och Centern ville ha med frågor som de tyckte var viktiga. I annat fall hade vi säkert fått en annan regering med Moderat politik ja kanske till och med SD politik. Det tog 4 månader innan det kom till en regering.

     • Lars Gidlöf

      Hej

      Absolut, i en förhandling måste man ge och ta, men vad har S fått kontra det som extrema liberler, läs C och L har fått? S har gett bort sina grundläggande saker, som arbetsrätt, hyresmarknaden och skatter. Allt detta har L och C fått, och en sak till, S hade inte behövt ge bort någonting, de kunde gått i opposition, M hade då inte klarat av få igenom budget mm utan Sd och då hade ju C stoppat detta. Nu har S sålt sin själ, och de kommer de få äta upp.

      Men vad för gott har S nu fått, familjevecka? Barnsligt att vara stolt för något som vanligt folk inte efterfrågat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.