Lider med Danskarna som förlorade på en feldömd straffspark. Var används fel enligt svensk elitdomare

Jag lider med Danskara efter gårdagens förlust mot Engelsmännen på Wembley. Nu fick engelsmännen vinna på en felbedömd straffspark. Visst kan man ha vunnit ändå men då har det gått avgöras på ett rättvist sätt. Jag tycker det har varit intressant i SVT med den expertpanel dom haft i studion med de tidigare elitdomare i studion och med Glenn Strömberg som bistrare till den som refererar. Helt överlägset de som medverkat i TV4. Domarexperten Jonas Eriksson tyckte som hela Danmark och säkert de flesta i Sverige att straffen var för billig.

Eriksson tycker att Uefa styrt för mycket genom att Var enbart skulle vara till för att stötta domaren. Är det så är det bara att avskaffa skiten.
VAR gav Makkelie rätt och struntade i att be honom gå ut och titta på reprisbilderna då har han ju sett att det var ett fel och kunde ha rättat till felet. Ska det vara ett stöd för domaren borde domaren ha titta på repriserna som klart visade att det var enhet solklar straff.

Dessutom har det i dag kommit fram saker som är ännu värre och det var enligt danskarna någon eller några i publiken som hade använt någon typ av laserpekare mot den danska stjärnmålvakten för att störa honom. Hon gjorde ju en kanonräddning på straffen som studsade rakt ut mot straffläggare än som kunde peta in bollen i mål. Man borde inom fotbollen ta bort att man får fler chanser om man missar straffen och slår in returen. Det är en missad straff. När matcherna avgörs på straffläggning då är det inte den regemente.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.