Det ser mörkare och mörkare ut för Liberalerna att kunna sitta kvar i Riksdagen

Liberalerna har det mycket kämpigt i opinionen och får den lägsta siffran efter varje mätning. Nu är det ingen ny mätning idag utan en sammanvägning av tidigare mätningar och har nu bara 2,3% i väljarstöd. Att stödet skulle öka om man klev ur januariavtalet trodde nog enbart Sabuni på. Det är väl inte konstigt att det går nedåt utan snare väntat. En kärna i deras politik har varit att inte samarbeta med SD.

Det är nu 4 partier eller rättare sagt högerpartier som slåss om samma grupp väljare och alla har hakat på SD,s linje om främlingsfientlighet. Tidigare gruppledare i Umeå Peder Westerberg var en av ivrarna att få bort Björklund men vid den tiden fanns Birgitta Olsson men hon försvann liksom Ullenhag. Ny gruppledare i Umeå är ny gruppledare och han är en sann Israelvän och hur Björn Kjellson ska kunna gå ut och förvara att man ska föra samma politik som Jimmy Åkesson tycker jag inte stämmer som jag lärt känna honom. Jag tror det blir svårt för liberalerna att få stödröster från moderaterna ter sig inte troligt då risken finns att Sverigedemokraterna blir största parti. Ja egentligen är det för många partier i riksdagen och alla måste ha en fråga som de hänger upp sig på vilket gör det svårare och svårare att få ihop kompromisser som gör det möjligt i bilda en regering. Jag tror att liberalerna får det mycket svårt att vända trenden så de får sitta kvar i Riksdagen. Det blev inget lyft för liberalerna att utse Sabuni som partiledare.

2 kommentarer

  1. LeBe

    Nä och man gick till val på att inte samverka med SD…
    Det fanns en liberal som kom ihåg det
    Heders till henne

  2. Krister Strömberg

    Om vi dessutom kan se och hoppas på en rekordsnabb ekonomisk återhämtning i ett öppet samhälle, blir det inte trovärdigt med ” sju tappade år”, ” den sämsta regeringen någonsin”, etc, vilket oppositionen får stoppat i halsen. Ut med, KD och L, vad har då M ställt till med sin ”vuxna??” I rummet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.