Hur länge ska Coronaviruset plåga jordens befolkning

Jag tycker att det är hemskt med detta corona som härjar här och runt om i världen. Ibland ser det bra ut smittan avtar och färre blir sjuka och till och med är det inga som ligger på sjukhus för corona. Länder släpper upp på restriktionerna och man hinner inte mer än göra det kommer nya fall och ett nytt muterat corona denna gång med namnet delta. Vi är många som nu har fått två sprutor men det är inte säkert det hjälper mot det nya utan troligen kommer det att bli 3 eller till och med 4 sprutor som man totalt måste ta. I många länder är det dessutom få som vaccineras och då hinner viruset troligen mutera flera gånger. Jag är orolig för att vi och många andra länder har släppt upp för tidigt och det kan finns en risk att det blir nya restriktioner igen. Tyvärr måste man säga det här corona viruset har redan ställt till det tillräckligt och i Sverige inte minst för oss äldre. Både stängningarna och de många dödsannonserna är inget i alla fall som jag vill uppleva i samma omfattning en gång till. Jag blev glad och nöjd när jag fått den andra sprutan men som det hörs nu torde det bli fler i framtiden. Så här skriver Omni.

Uppemot 95 procent av befolkningen måste vaccineras eller ha antikroppar mot covid-19 för att man ska lyckas stoppa spridningen av deltavarianten av viruset. Det säger en grupp forskare som ger råd åt den franska regeringen, enligt AFP.
Hittills har bara runt hälften av den franska befolkningen vaccinerats med en första dos och 40 procent med två doser. Antalet nya smittofall i landet har ökat sedan man lättade på sina restriktioner.
– Om folk väntar tills efter sommarsemestern för att vaccinera sig så kommer det att vara för sent, säger en av forskarna, Arnaud Fontanet.

En kommentar

  1. olle

    Ni som nu är rädda för förkylning och influensa , måste injicera nya vacciner kanske en gång i kvartalet.
    Läkemedelsindustrin förordar permanent / årlig vaccinering på hela jordens befolkning. Även små barn
    bör erhålla första sprutan redan vid födseln

    Naturens normala evolutionsprocess måste regleras av människan.
    Kanske, endast dom som åker till andra planeter i ett sterilt universum, kommer att överleva
    Billiga marsresor enkel biljett, kommer att bli eftertraktade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.