Talibanerna har snart tagit över makten i Afghanistan

Talibanerna är på frammarsch i Afghanistan och får en större och kontroll över landet. Men att de tagit över 85 procent av landet som de säger förnekas. Det är synd om folket i landet om de tar över allt och de har varit på march framåt sedan USA började dra tillbakavisa styrkor. För kvinnorna blir det mer eller mindre ett ständigt mörker. Visst har vi vetat att USA vill lämna landet men är det riktigt att bara åka därifrån och överlämna landet till Talibanerna. Talibanerna är klassade som en terrorsekt lever enligt kristna lagar. Det här kommer troligen att innebära att antalet flyktingar till Europa kommer att öka.

Så här beskriver Omni händelseutvecklingen i Afghanistan. Talibanernas uttalande om att de har tagit kontroll över 85 procent av Afghanistans territorium avfärdas av den afghanska regeringen som propaganda, skriver Al Jazeera.
Internationella observatörer uppskattar att de snarare kontrollerar runt hälften av Afghanistans 400 distrikt. Än så länge har talibanerna inte lyckats ta kontroll över någon av landets storstäder, men deras snabba framfart de senaste veckorna har ökat oron för att att huvudstaden Kabul kan komma att falla inom en månad, skriver The Guardian.
Enligt lokala ledare har talibanerna nu har tagit över stora delar av Heratprovinsen och flera gränsövergångar, vilket väntas hjälpa dem att säkra nya inkomstkällor. Regeringen har nu endast kontroll över några få provinshuvudstäder i norra Afghanistan men planerar att skicka förstärkningar till området för att återta strategiska kontrollen över strategiska platser, skriver AFP.

4 kommentarer

  1. Ulf Parde

    ”Visst har vi vetat att USA vill lämna landet men är det riktigt att bara åka därifrån och överlämna landet till Talibanerna.”, skriver Holmlund. Fattas nog ett ?.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Man ska aldrig lämna något om det inte ordnats något för framtiden

  2. Arbetare

    Kom igen holmlund .
    Inte ens du tror väl att en islamistisk terrorgrupp lever efter KRISTNA lagar ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.