Folken både i Brasilien och Kuba är inte nöjda med politiken

Kommer slutet för Brasiliens president Bolsonaros arr närma sig. Det kan vara så eftersom en av de största tidningarna som dessutom är konservativ kräver hans avgång. Det har varit en del skandaler runt honom då han är inblandad i en korruptionsskandal. Han är också ett direkt hot mot regnskogen som han tillåter skövlas.

Så här beskrivs det i Omni.
En av Brasiliens största konservativa tidningar, Estado de São Paulo, kräver nu landets president Jair Bolsonaros avgång, skriver The Guardian.
Kravet kommer efter veckor av enorma protester mot Bolsonaro och den korruptionsskandal som han är inblandad i.
”Jair Bolsonaro är inte längre i en position där han kan fortsätta vara president”, skriver tidningen.
Tidningen visar också en opinionsundersökning som för första gången visar att en majoritet av Brasiliens befolkning vill att Bolsonaro ska avgå.

Sedan har det också blivit stora demonstrationer på Kuba. Det är en ekonomisk kris som är en av orsakerna. Det är också en stor brist på medicin och läkemedel. Pandemin har inte hjälp till med att få ordning snarare tvärt om och man har höga dödstal. Som vanligt skyller regeringen där på att USA ligger bakom allt som är fel. Kuba har ju levt länge under en kommunistiskt styre så att komma till allmänna och fria val kanske inte är det lättaste

Så här skriver Omni om det som händer på Kuba.
Tusentals kubaner gick ut på gatorna på söndagen för att protestera mot regeringen, rapporterar flera medier. Demonstrationerna är de största på decennier. Landet är i en svår ekonomisk kris med läkemedels- och livsmedelsbrist som följd, samtidigt har läget under pandemin förvärrats med nya mörka rekord i dödstalen, vilket har lett till att många nu kräver president Miguel Diaz-Canels avgång.
Diaz-Canel hävdar att demonstranterna har blivit manipulerade av USA genom sociala medier-kampanjer och varnade i ett tv-sänt tal för att vidare ”provokationer” inte skulle tillåtas. Han uppmanade också alla ”revolutionärer” att motdemonstrera.

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      För att de gör sammanställningar av vad andra skrivit men gör det kort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.