Vi behöver satsa på att öppna fler gruvor för att få en grön framtid

Vi behöver öppna fler gruvor för det räcker inte bara med att satsa på fossilfria industrier har två debattörer från mineralindustrin skrivit i en debatt artikel. Så är det och det är bara att hålla med om detta. Jag tycker att det måste även gå fortare att få tillstånd att öppna gruvor.

Så här har Omni kort beskrivit detta. Det räcker inte att bara satsa på fossilfria industrier som stål och batterier för att säkra en grön framtid. Det måste även till stora satsningar på gruvor, skriver två debattörer från mineralindustrin på SvD Debatt.
Debattörerna menar att många miljövänliga svenska initiativ, så som just fossilfritt stål, inte kan röra sig framåt om det inte finns mineraler för att klara av den hållbara tillverkningen:
”Vi frågar oss varifrån dessa ska komma om det inte ska få startas nya gruvor i Sverige? Ska vi bli än mer beroende av import?”

4 kommentarer

 1. Sven

  Jo det blir nog import av råvarorna ,för sverige ska ju bli koldioxidfritt på sikt. Därför lägger vi ner allt som skapar koldioxid och flyttar då detta till andra länder och kan slå oss för bröstet och säga hur duktiga vi är. MP skröt ju att vi hade sänkt utsläppen 12 % . Och det låter ju bra men sanningen är att om vi räknar med utsläppen som vi orsakar genom konsumtion av varor från andra länder så har vi ökat.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Den stora minskningen av koldioxid kommer när man förändra LKAB och malmen och stålproduktion liksom biltrafiken med elbilar

 2. kicki

  Grön framtid?
  Hur vore det att vi får en grön framtid i socialförsäkringen? Att sjuka får sjukpenning till exempel. Det vore ju GRÖNT LJUS för sjuka (inte fuskare), för övrigt så för det vanligare att handläggare fattar fel beslut än att folk fuskar. Kanske ett grönt Sverige med socialförsäkring och framtid? Men nej, så kommer det aldrig bli. Även socialdemokraterna har svikit de som behöver välfärden bäst. Nu är det dags att SÄGA UPP välfärden, för den finns inte kvar, och inrätta något nytt.

  Tack och godnatt.

  Kicki

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är för få platser i riksdagen som socialdemokraterna har och effekten av det att det går inte genomföra vår välfärdspolitik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.