.I går fick vi en påminnelse om den fruktasvärda attacken som skedde i Norge för 10 år sedan på Utoya. Högerextremism.

I går visades ett program som handlade om attacken på Utöya. På ön var det ett läger för Socialdemokratiska ungdomsförbundet. Brevik som sköt ihjäl 77 personer och skadade många han kom från de Högerextrema miljöerna. Det har också kommit fram vad hans hat riktade sig mot. Han har sagt mycket men ett är ”Ni kommer att dö i dag, marxister, liberaler och eliten”. Efter detta började han själva avrättningen. I ett program igår i SvT 1 hade Carina Bergfeldt gjort ett program om attentatet eftersom hon dessutom var en av de första att åka ut på innan skjuter han ner alla ungdomar därinne. När han greps frågade poliserna vad han hade för syfte sa han att han ville ha ”ett total stopp för all invandring och ett slut på påtvingad multikulturalism”. Idag hörs i stort sett samma ord från många Sverigedemokrater. Det konstiga har blivit att de svenska Liberalerna vill styra Sverige med detta parti. Att Sverigedemokraterna har hatat Liberalerna har Åkesson sagt vid hur många tillfällen som helst

Åkesson men även partisekreteraren har vid upprepade tillfällen sagt i stort sett samma ord som Breivik sagt nämligen ”Vårt land behöver ett totalstopp för all asyl- och anhöriginvandring, inklusive kvotflyktingar. Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning och ett moratorium för mottagande av kvotflyktingar.”. Samtidigt förnekar man officiellt var SD har sina rötter. Att man är ett främlingsfientligt parti är ställt utom allt rimligt tvivel och att de inte tycker att alla människor är lika mycket värda.

Reinfeldt han såg tydligt vart SD har sin politik och sina rötter och skulle inte samarbeta med ett parti med den synen och ni minns inför valet 2014 när ha sa ”öppna era hjärtan”. Vad är det som hänt med M, KD och L som kryper närmare och närmare Sverigedemokraterna. De har också som alla andra extrema högerpartier inget till övers för pressfrihet, religionsfriheten, HBTQ frågor ja listan kan göras mycket lång. Efter 10 års dagen har media nu speglat händelsen i Norge som började med en bomb i de Norska regeringskvarteren innan Brevik tog sig vidare till ön Utøya och började systematisk ta död på unga medlemmar i Arbeiderpartiet. Det är väl inte okänt att Hitler han byggde upp läger där människor främst judar men även andra grupper blev mördade. Att det skulle finnas ett parti i Sverige som har främlingsfientlighet högst på dagordningen har hoppats att slippa i Sverige och i världen men det finns Ungern och Polen och några fler länder i Europa liksom Donald Trump i USA.

2 kommentarer

  1. Björn

    Vi måste givetvis öka invandringen och framför allt ta imot fler flyktingar, annars klarar vi inte av rekryteringen till vården och industrin.
    Plus att vi behöver varje skattekrona som genereras via skattsedeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.