Självklart blir terror attentatet i Utöya en politisk bricka det var ett politiskt attentat

I går skrev Sverigedemokraten Petter Nilsson att S gör massakern i Utøya till politisk bricka. Det är nog första gången jag ger honom rätt för det började med en politisk attack med en bomb utanför den Norska regeringsbyggnaden. Vid den tiden var Socialdemokraten Jens Stoltenberg statsminister. Det är klart att det var en attack mot regeringen och dess företrädare så visst är det något som hänt och något som bör upprepas med jämna mellanrum. Det är klart att det Breivik gjorde var en bricka i det politiska arbetet som han stod för. Han hade en extrem höger inom sig och med kopplingar till nazismen. Sedan begav han sig till Utøya och visst hade han tagit reda på att det norska socialdemokratiska ungdomsförbundet hade läger där och att han skulle dit och mörda unga socialdemokrater var helt klart och lyckades mörda 68 stycken som ville ha ett jämlikt samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Han sade också innan han började skjutandet, har kommit fram vad hans hat riktade sig mot. Han har sagt mycket men ett är ”Ni kommer att dö i dag, marxister, liberaler och eliten”. Sedan började han avrättningen. När han greps frågade poliserna vad han hade för syfte sa han att han ville ha ”ett total stopp för all invandring och ett slut på påtvingad multikulturalism”. Det här sista har både din partiledare Nilsson , Jimmy Åkesson och partisekreteraren Richard Jomshof sagt. Så endera har de härmat Brevik eller så är det samma rötter inom politiken som man står för. Ni i Sverigedemokraterna Nilsson står inte för att alla människor är lika mycket värda. Ni har inte mycket över er för flyktingar och invandrare och ni har ett direkt hat mot alla de som har Mohammed som sin Gud medan kristendomen har Gud. Det är hur klart som helst att Sverigedemokraterna inte vill ha frihet till medborgarna att tro på vilken Gud ni vill.

Självklart är det mycket politik i det som hände på Utøya och visst är det hur klart som helst att Breivik har extra högervärderingar och invandrarhat. Er partiordförande och er partisekreterare har också uttryckt sig på samma sätt som Breivik. Extremhögern dit Sverigedemokraterna räknas har samma utgångspunkt som Breivik på många områden och det är inte att blanda ihop utan tala om hur det är. Ett annat är att ni hade nominerat en anna person som tillhör Extremhögern nämligen Donald Trump till fredspriset. Trump har då i alla fall varit med om att starta en massa handelskrig som är skadliga för hela världen kanske mycket värre än en konflikt i något fattigt land i världen.

3 kommentarer

 1. Lars lindström

  Lennart, vi skulle haft många många fler av din kaliber. Du har alltid varit en hyvens man.
  LASSE L..

 2. Nils-Gustaf Rasmusson

  Tänk om VK kunde ta in Dina bloggar om Sverigedemokraterna -………Då skulle jag jubla……

  Vi behöver många som Du ……..

  Nils-Gustaf Rasmusson

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men mina bloggar finns ju i nättidningen. Jag skriver sällan dessa som insändare. De finns alltid under nättidningen. Dessutom går de aldrig in och godkänner utan det är bloggaren som är ansvarig utgivare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.