Helt obegripligt att inte fattade utvisningsbeslut verkställs när till och med de som är ett hot mot rikets säkerhet får stanna

Personer som dömts till utvisning borde utvisas direkt när beslutet är taget. Det är märkligt att de kan ändå få stanna för att det kan vara svårt av olika skäl bland annat säkerhetsskäl. Men de har ju trots allt gjort ett brott som gjort att de inte får stanna l vårt land. De personer som jobbat här som Imaner som dömts för att de är en risk för vårt lands säkerhet utvisades inte heller direkt trots att mycket allvarliga brottet att de är en risk för Sveriges säkerhet. Att vara human och att man inte kan skicka dem tillbaka ska inte kunna finns i våra lagar.

Det är i stort samma sak för de flyktingar som kommit hit men inte har flyktingskäl finns även många i landet vars skäl inte räcker för att få stanna. Det senaste jag läste i det fallet var unga grabbar från Afghanistan som inte skickades till baka dit för att det var för oroligt. Det är snart ingen som bryr sig om detta med flyktinglagarna om man trots allt stannar i Sverige. Det här måste man också göra något åt. I risken är uppenbar att de kommer att hamna i händerna på bland annat oseriösa arbetsgivare där man mer eller mindre behandlas som slavar. Det finns även en risk att de hamnar i klorna på kriminella nätverk och på det sättet skaffar sig en inkomst som man i alla fall räcker till mat för dagen på samma sätt som där man hamnar hos oseriösa arbetsgivare. Båda saker är ovärdiga människor och säkert större risk för människorna än att komma till sitt hemland.

4 kommentarer

 1. Gunnar. F.

  Gomorron så där ett antal år försent!
  Men som sagt ” bättre sent än aldrig”!
  Men grejen är ju den, varför är de överhuvudtaget insläppta i Sverige?
  Dessa främmande kulturer (svaga kulturer) hör inte hemma i väst, och vad gäller imamer så tillhör dem en ideologi inte en religion, men det spelar egentligen ingen roll dem hör inte hemma här en då i ett av världens mest sekulariserade land!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men det ska ju prövas i Sverige om de kan få flyktingstatus här och får stanna. De som har beslut om utvisning de ska självklart skickas hem

 2. Ulf Parde

  Ett överraskande bra klarspråk av Holmlund. Här snuddar han vid ett av skälen till att många röstar Sd i st f S. Hoppas att Holmlunds budskap när fram till regeringen.

 3. Ulf Parde

  Jag håller med Lennart. Men tyvärr är ju hans partikamrater i regeringen alldeles för mesiga. Justitieminister Morgan Johansson vågar inte alls agera som Lennart här vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.