Åldersdiskrimineringen av äldre måste bort i de politiskt valda församlingarna vid nästa års val.

Sluta diskriminera pensionärerna även i det politiska arbetet och representationen bland
annat till riksdagen. Nu har man tagit till orda från fyra pensionärsorganisationer i Stockholms län. De har i en debattartikel i Expressen krävt att partierna ska skärpa sig och se till att representationen ska spegla valmanskåren. Jag tycker det är helt rätt och vi i Gamla Gardet i Umeå har en motion om detta till den Socialdemokratiska partikongressen senare i höst. Märkligt nog fick vi inte gehör för detta lokalt i partiet utan motionen skickades som enskild vilket gör att den kommer ändå upp på partikongressen. Vi hade ungefär samma inte håll i våra krav som de fyra pensionärsorganisationer hade. Det är klart som de säger att man behöver livserfarenhet för att delta i de beslutade församlingarna inom politiken. Jag och Gamla Gardet förstår inte varför pensionärer ska diskrimineras. Åldersdiskrimineringen måste bort för det är inget annat än diskriminering. Ingen ska diskrimineras.klarar man inte ut detta skulle det inte förvåna mig om vi fick ett pensionärsparti vid valet

Så här beskrevs detta i Omni.
De politiska partierna ”måste skärpa sig” och se till att de har en representation som speglar valmanskåren. Det skriver representanter för fyra pensionärsorganisationer i Stockholms län i en debattartikel i Expressen.
Debattörerna ställer krav om att 20 procent av kandidaterna till valbara platser ska vara över 65 år inför riksdagsvalet nästa år.
”Det saknas personer med livserfarenhet där politiska beslut fattas.”

Curre Hansson, PRO Stockholms län
Ann Hedberg Balkå, SPF Stockholmsdistriktet
Bo Schylander, RPG Stockholm-Gotland distriktet
Margareta Bohman, SKPF Distrikt Stockholms län

5 kommentarer

 1. Kenth

  Det saknas personer med livserfarenhet där politiska beslut fattas.”
  Tacka för det då inga unga släpps in i politiken utan hålls kort av alla gamla
  politrucker.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Ursäkta Kenneth men du vet helt enkelt inte vad du pratar om. Det är så att personer över 65 år är kraftigt underrepresenterade i politiska beslutsorgan. De har arbetslivserfarenhet vilket många unga som är under 30 år inte har

 2. Kenth

  Oavsett livserfarenhet eller inte har man gått i pension så skall man överlåta
  åt de yngre att styra upp landet…och njuta av livet som pensionär. Inte misstro
  yngre förmågor. Alla har ju varit unga en gång i livet.

   • Tomas Andersson

    Mera i ämnet diskriminering. Sveriges valmanskår indelade i fem inkomstgrupper, så kommer 91% av riksdagsledamöterna från den gruppen med högst inkomst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.