Kanonprestation av Daniel Ståhl och Simon Pettersson för guld och silver i diskus

Så fick Sverige sitt första OS Guld och det var inte alls oväntat att det blev Daniel Ståhl som tog det. Han var också favorit och motsvarade mer än väl förväntningarna. Däremot hade inte jag trott att Simon Pettersson skulle kunna knipa silvret välförtjänt och det var länge sedan vi hade en dubbelseger i sommar OS. Det var visst så länge sedan och året var OS efter andra världskriget nämligen 1948. Pettersson blev nedpåtad från pallen på ett helt felaktigt domslut när motståndarens kast var ett klart och tydligt övertramp men Pettersson kontrade när det blev hans tur och då kom hans silver kast. Daniel tackade hela Sverige men även Stefan Löfven. Sist men inte minst måste man även rikta ett stort tack till tränaren Vesteinn Hafsteinsson som är norrman och han håller även i Sveriges bästa kvinnliga kulstötare Fanny Roos som är klar för final och jag tror även det finns några fler idrottare som står under Hafseinssons beskydd. Han är mycket duktig. Nu får vi hoppas att det kan bli någon fler guldmedalj och hoppet står främst till stavhopparen Armand Duplantis. Det är bra att vi får in några guldmedaljer och vinner man ett OS guld finns man alltid kvar i rullarna. Tack Daniel och Simon för era strålande prestation idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.