Sverige har nu bland de lägsta dödstalen i Europa

Dödstalen kopplade till covid-19 i Sverige är just nu bland de lägsta i Europa. Det visar de senaste siffrorna från EU:s smittskyddsmyndighet ECDC, enligt Ekot. Bara Malta, Liechtenstein och Island har lägre dödstal.

Dödssiffran per en miljon invånare låg på 0,19 i Sverige under perioden vecka 27-28. Anledningen till den låga dödligheten är att Sverige har vaccinerat många av de personer som ligger i riskzonen för att dö i covid-19, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.
– Det är en spegling av att vi har nått väldigt hög vaccinationstäckning i de grupper som har störst risk att gå bort, säger han till Ekot.
De högsta dödstalen i Europa återfinns just nu i Rumänien, enligt statistiken från ECDC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.