De som har en funktionsnedsättning har även en usel ekonomi

Funktionsnedsättning satta har en mycket usel ekonomi. De får helt enkelt inte någon följsamhet i Sjuk och aktivitetsersättningen. Det skriver två personer på Svenska Dagbladets Debatt.

Så här skriver Omni om detta. Funktionsnedsatta i Sverige har en usel ekonomisk tillvaro och Sverige är inte det föregångsland för personer med olika typer av funktionsnedsättning som politikerna vill få det till. Det skriver Anders Lago och Markus Petersson, företrädare för Riksförbundet FUB och Inre ringen Sverige, på SvD Debatt.
Debattörerna presenterar tre förslag på åtgärder föra att Sverige ska komma till rätta med det: Sjuk- och aktivitetsersättningen bör följa utvecklingen som löntagare har, skatteklyftan mellan grupperna bör avskaffas och höjningen av statens bostadstillägg bör gälla alla under en viss inkomstnivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.