Donald Trump försökte få justitiedepartement att ogiltigförklara valet

Det kommer ständigt nya uppgifter som visar att Donald Trump är en diktator. För mig är det helt obegripligt att det republikanska partiet inte skickar honom på sophögen. Han följer ju inte vad som ska vara en demokrati. Republikanerna kommer säkert att välja honom som presidentkandidat till nästa presidentval. Han ska ju se till att ingen av de kandidater som gick emot honom blir återvalda i de mellanårsval val som kommer nästa år. Hans samarbete med Putin inför förra valet är ett annat skräckexempel men ryssarna visste nog hur man skulle ta honom.

Jag tycker det är skrämmande att han försökte få justitiedepartementet att ogiltigförklara det senaste valet. Så här har Omni skrivit om detta
Bara några veckor innan Joe Biden skulle tillträda på den amerikanska presidentposten försökte den då avgående presidenten Donald Trump pressa landets justitiedepartementet att förklara valet ogiltigt. Det skriver New York Times med hänvisning till kongressdokument.

I slutet på december ska Trump ha ringt till vice justitieminister Jeffrey Rosen som då förklarade att departementet inte hade makt att ändra valresultatet.
– Bara säg att valet var ogiltigt och låt mig sköta resten, ska Donald Trump då ha svarat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.