Moderaterna klagar på allt möjligt men när de styrde skar de ned på polisen och polisutbildningen och inte ett dugg hände inom integrationen

Det finns bara en fråga som moderaterna lägger kraft på och det är lag och ordning. Tyvärr såg man inte ett enda spår av detta när de styrde. De drog ned på polisutbildningen som gjorde att det egentligen var en stor brist på poliser när Löfven fick leda Sverige. Tyvärr så gjorde moderaterna upp med andra och det blev deras budget som gällde. Skulle man kunna skära hårt som var ett måste om man skulle sänka skatterna. Att polisen tvingades till stora nedskärningar under M styret verkar de helt ha glömt bort och de erkänner inte ens att de var orsaken till mindre poliser. Sedan har de gnällt som fan men nog vore det klädsamt om de erkände sitt misstag. Det gör aldrig gnällspiken Kristersson som ställde till det i välfärden.

Det var också moderaterna som ledde landet när det började strömma in massor med flyktingar och som dessutom tillsammans alliansen och Miljöpartiet som öppnade dörren för en ökad arbetskraftsinvandring till och med inom service yrken. Inte hände det mycket när det gällde integrationen utan huvudsaken var att få in billig arbetskraft i stället för att utbilda de som redan var inne i Sverige och jobbade under odrägliga förhållanden både på arbetet och på friden. Det blev i verkligheten rena rama slavhandeln. Vi har inte hört ett dugg att man tagit på sig det misstag arbetskraftsinvandringen blev och inte blev det några satsningar på att invandrarna, hörde man ett enda dugg om integrationen och de som fick flyktingstatus skulle lära sig svenska. Inte gjorde man något åt straffskalorna eller åt de som har kallats rabatter.

Tänk vad moderaterna ska göra om de vinner valet men de gjorde inte ett djäkla dugg åt de problem som var i antågande. Mindre pengar till polisen, nedskärningar av polisutbildningen. De kriminella gängen och kampen om narkotikamarknaden fanns också men inget kunde göras när polisen fick mindre resurser och dessutom drog man kraftigt ned på försvaret

10 kommentarer

 1. n ʼ Östlund

  Du missade (minst) en sak. Anledningen till att andelen utbildningplatser på Polisutbildningarna minskade, var att m å l e t f ö r a n t a l e t a n s t ä l l d a p o l i s e r nåddes. Rikspolisstyrelsen, och ingen annan, beslutade då, helt enligt plan, att minska antalet platser, eftersom även tomma platser kostar skattepengar.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Ja så var det för man hade dragit ned anslaget till polisen. Det var ju politiken som sa till Rikspolischefen hur många anställda de skulle ha för de pengar de hade i anslag

 2. Sven

  Likadana kålsupare på bägge sidor ,politiken blir mer och mer en dokusåpa.
  Tror nog att du innerst inne håller mer, ingen sida erkänner sina misstag. Först när de gör det kommer vi framåt och får till problemen i samhället. Idag är det nåt ställningskrig och vapnet är lögner och friserad verklighet. Vi är 40 pers på företaget och de flesta är less politiken ,Svenssons genomskådar politikerna.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Om du synar tillbaka så ser du hur rätt jag har. Nu är de ute med hur många saker som helst inom brott och straff och det har de kunna göra hur lätt som helst. Men då var det skattesänkningar som var viktiga. Du kommer väl ihåg försvarsministern som hoppade av. Forssell som nu är ute och agerar tillhörde dessutom det moderata kabinettet. Under mina 20 år som kommunstyrelsens ordförande lovade jag aldrig något som jag inte kunde hålla. Däremot tog tid ibland på alla överklaganden och de stora projekten försinkade staten inte minst Trafikverket då vägpaketet skulle varit klart i början på 2000 talet, sedan 2014 och nu blir det 2022. Vi hindrades mycket på grund av detta

   • Sven

    Jo jag vet att du har rätt men ingen av vänster eller högersidan kan erkänna vad de gjort dåligt. Vare sig i närtid eller dåtid, på en arbetsplats erkänner vi att saker ibland inte gick så bra men vi gör allt för att rätta till det. I politiken skyller alla på andra.Både du och jag vet att både höger och vänster ibland fattar fel beslut.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Jag håller inte med dig helt. Däremot tycker jag att våra S ledamöter i Riksdagen varit dåliga på att tala om att det var ett borgligt förslag och som det inte finns en riksdagsmajoritet att ändra till det vi vill. Man måste fundera om vårt valsystem kommer att hålla när det blivit så många partier i riksdagen. Vi såg hur lång tid det tog att bilda regering efter förra valet och vi vet inte hur det blir med budget senare i höst. Det är en del partier som inte kan kompromissa och så kan det inte vara

 3. Brorson

  Holmlunds kritik mot Moderaternas agerande under allianstiden är i huvudsak , men den stora frågan är om denna kritik är relevant för M:s agerande idag och i framtiden. Och även här gäller ordspråket att det är lättare att se grandet i sin nästas öga än bjälken i sitt eget öga. Jag syftar de naturligtvis på partierna, och inte på enskilda partiföreträdare, Många moderater teg, fastän de var kritiska mot den förda politiken, så länge Reinfeldt och Borg inhöstade valframgångar. Dessa två är inte kvar nu och därför tror jag på ett mer seriöst agerande av M, om partiet åter skulle komma i regeringsställning.

  Jag håller med Holmlund, när han skriver ”Tyvärr så gjorde moderaterna upp med andra och det blev deras budget som gällde.” Samt ”Det var också moderaterna som ledde landet när det började strömma in massor med flyktingar och som dessutom tillsammans alliansen och Miljöpartiet som öppnade dörren för en ökad arbetskraftsinvandring till och med inom service yrken.”

  Visst kan M kritiseras för detta, men då måste även S kritiseras för sina uppgörelser med andra partiet, med både C och MP, som ö.h.t. inte är ett regeringsdugligt parti .Jag tycker att M, och särskilt den tidigare M-ministern Catharina Elmsäter-Svärd har agerat mycket oseriöst under cementkrisen, men vilka är det som får försvara regeringens hållning i frågan? Jo, S och inte MP, vars bord konflikten mellan miljövård och andra intressen borde vara.

  Om S klart och tydlligt deklarerar inför nästa val att målet är en socialdemokratisk enpartiregering, med eller utan V-stöd men utan ministerposter till V, kommer jag att tänka mig för mer än en gång innan jag röstar på det borgerliga regeringsalternativet. Vilket jag annars kommer att göra. Och jag är alls inte ensam om att tänka så…Vi är tillräckligt många för att avgöra regeringsfrågan, blått eller rött.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det märkliga är att M och SD säger att regeringen ska bryta mot lagen när det gäller Cementa. Man måste självklart fundera om det är rätt mot gotlänningarna om det är som en del säger att grundvattnet sänks och havsvatten kan komma in i driksvattnet

   • Sven

    Det var ju först efter att sittande regering skapade ett Natura 2000 område intill kalkbrottet brytningen blev olagligt. Sen om vad brytningen ställer till med vet ju inte jag. Förstör det grundvatten med mera så ska man ju inte fortsätta, här var väl miljödomstolen och Övermiljödomstolen oeniga. Sen hurvida man ska säga att regeringen bryter mot lagen kan man ju fundera på . I detta fall så har ju regeringen tidigare tillsammans med de drivande MP gjort det olagligt på grund av att de utvidgat Natura 2000 området. Blir ju lite som när nu EU vill bestämma över våra skogar , de vill stoppa avverkningar så det blir olagligt att avverka 30 % av våra skogar. Staten har ju redan påbörjat detta arbete, man konfiskerar skogen i och med att man stoppar avverkningar .Här står dessa skyddade områden som en barnkammare för granbarkborren.Har själv fått in barkborren i min skog ,här är jag ålagd att ta bort dessa träd ,men i det av staten skyddade området görs inget. Här frodas borren och sprids till närliggande områden

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Natura 2000 områden togs av Länstyrelsen. Så var det i alla fall när det togs i Umeälvens delta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.