Nytt högerblock med både SD och KD måste avvisas enligt KD toppen Lars Adaktusson

Jag undrar hur stämningen i KD är när det gäller förhållandet till Sverigedemokraterna. Jag känner många KDare ganska väl och många har inte alls gillat ett samarbete med Sverigedemokraterna. Ibland har jag funderat över om det är Ebba Busch vilja att samarbeta med Sverigedemokraterna. Det finns många saker som tex invandringen där jag har svårt att tro att Ebba har partiet bakom sig. Nu har den tidigare Journalisten Lars Adaktusson skrivet en debattartikel som jag tror många KD are känner mer för. Han tycker och skriver klart och tydligt att SD måste göra upp med sitt förflutna och att partierna är värdemässigt väsensskilda.

Artikeln har Omni som vanligt gjort en kort notis om så här skriver man.
Tanken om ett nytt högerblock i svensk politik, som rymmer både Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, måste avvisas. Det skriver KD-toppen Lars Adaktusson på SvD Debatt.

Adaktusson menar att det är ”rätt i sak” att KD är villiga att samtala med alla riksdagens partier, men att det är ”långt ifrån självklart” med ett fördjupat samarbete mellan partierna.

Han skriver att SD behöver göra upp med sitt förflutna och att partierna är ”värderingsmässigt väsensskilda”. SD-krav om stopp för asylinvandring och om minskade bistånd till fattigare länder går inte att bortse från, skriver Adaktusson.

”Ideologi och värderingar kan inte mätas eller kvantifieras, ändå är ideologi och värderingar politikens fundament.”

6 kommentarer

  1. Elmer Helletun

    Ebba har inte klart för sig SDs bakgrundshistoria. KDs partistyrelse bör ha större kännedom om SDs många mer eller mindre kriminella och rasistiska medlemmar KAN inte vara acceptabelt med KDs värdegrund. Kan det vara enkelt att Ebba Bosch driver SD sammarbetets linje så hårt att ingen i partistyrelsen vågar motsätta sig SD linjen

  2. Krister

    KD har ända sedan Alf Svensson varit riksdagens lindansare, numera berikats med sin egenskapade ” toblerone” sänke i form av EB. Fest o glam under pandemi o maktberusnings/förtryckar mentalitet av åldring vid husköp blir med SD samarbetet KD,s härdsmälta och uttåg ur Riksdagen.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nej men då gäller det helheten och inte en enskild fråga. Adaktussons artikel är inte en enskild fråga

  3. Brorson

    Förstår inte hur du kan framhålla Adaktusson som sanningssägare och något slags vänsterkraft, när han anställde den hårt kritiserade Charlie Weimers som sin stabschef i EU-parlamentet, med direkt inflytande över den förda politiken. Weimers, som strax innan han gick med i KD hade uteslutits ur MUF för extrem nationalism, kritiserades av den dåvarande KD-ledaren Alf Svensson för samma sak. Och värvades direkt till SD, när Adaktusson inte ställde upp för omval till EU-parlamentet och Adaktussons efterträdare inte ville ha kvar honom. Weimers hade även kontakter med extrema högernationalister ute i Europa. Adaktusson hade tydligen inte informerat partiledningen i Sverige, som blev fullständigt tagen på sängen, när delar av den av Adaktusson förda politiken i EU-parlamenten avslöjades av svenska socialdemokrater. Med följd att KD rasade i det senaste EU-valet. Har du glömt det? Adaktusson är nu stukad och hämndlysten efter den offentliga utskällning han fick av Ebba Busch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.