Kommer verkligen KD att finna sig i att Ebba Busch är en bra partiledare

Ebba Busch var i TV 4,s Nyhetsmorgon har mycket folk reagerat på. Det är inte bara där hon gjort mycket konstiga uttalanden och man funderar över hur länge partiet ska ha förtroende för henne. Hur kan Kristersson ha henne som en som ska kunna ge högern en valseger. Hon saknar all etikett i debatterna. KD drev länge även i Umeå en slogan om att man skulle driva politik på ”Kristen grund och västerländsk humanism.

Så här skrev Omni om Ebba Busch den 11 september.
Ebba Buschs uttalanden i TV4:s Nyhetsmorgon har väckt starka reaktioner. När programledaren Steffo Törnqvist påminde om att Busch dömts för grovt förtal framförde KD-ledaren en önskan att alla ”politiska belackare” som tar upp den saken ska skänka en slant till ett specifikt välgörande ändamål.

S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld skriver på Twitter att han ”inte blir förvånad om Ebba Busch avgår redan i höst”. I en senare tweet utvecklar han saken:
”Hennes sätt att hantera – eller snarare icke-hantera – husaffären och förtalsdomen tar bort allt politiskt syre kring Kristdemokraterna”
”Man fattar ingenting, men det hindrar inte att man blir omåttligt generad”, skriver DN:s Sandra Stiskalo i en krönika.
GP:s krönikör Anna Björklund konstaterar att ”ingen fattar nåt” av Buschs utspel men att hon själv ändå förstår partiledaren.
”Hon vet att hon som nyskild hårt arbetande småbarnsmamma borde få mer sympati, för fan, men att hon saknar de offerattribut som de offentliga gråterskorna kräver”. Slut citat

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.