M riksdagsman som misstänks för sexuellt olämpligt beteende kommer man inte att straffa i partiet

Nu börjar det komma fram mer uppgifter om den moderate riksdagsledamoten som anklagas för sexuellt olämpligt beteende. Men riktigt vad det är har inte framkommit. Man vet att kontakterna är gamla ända sedan hon var 15 år men sedan blivit mer sexuell. Det har lika självklart kommit fram kritik att han får sitta kvar under utredningen. Jag har sagt det tidigare och jag tror utredningen som är intern inom partiet inte kommer att finna bevis. Det brukar även vara svårt för polisen att hitta bevis så när man inte gjort något åt honom nu kommer man inte att göra något alls. Det här är nu en sak för partiet vilket jag tycker är märkligt för det borde vara en sak för åklagare. Inte minst för ett parti som inte pratar mycket annat än lag och ordning.

Omni har två artiklar om den som jag lägger ut här.
Den moderate riksdagsledamot som anklagas för sexuellt olämpligt beteende ska ha kommit i kontakt med flickan i samband med läxhjälp, uppger flera källor för Aftonbladet. Hon var då 15 år.
På hans initiativ ska kontakten sedan blivit allt mer sexuell och politikern ska ha börjat be om nakenbilder och sex, enligt en uppgiftslämnare.
Moderaterna har startat en intern utredning sedan anklagelserna blivit kända och politikern är tills vidare kvar i tjänst. Politikern förnekar uppgifterna.
– Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, har han tidigare sagt till Aftonbladet.
Enligt tidningens uppgifter skedde förra veckan ett möte mellan Moderaterna och flickan där även representanter för Moderata ungdomsförbundet där hon var aktiv deltog.

Artikel 2

Det finns stor besvikelse inom Moderaterna över att partiledningen tillåter den riksdagsledamot som anklagats för sexuellt olämpligt beteende att sitta kvar under pågående internutredning. Det uttrycker flera anonyma personer, knutna till antingen partiet eller ungdomsförbundet, för Dagens ETC.
– Jag trodde att mitt parti lärt sig något under MeToo. Men jag har varit naiv, säger en källa inom partiet.
En annan säger att det hade varit bättre att skicka hem ledamoten med full lön under utredningen.
– Jag tror inte partiledningen förstår hur jag som kvinna reagerar på det här.
Riksdagsledamoten själv har tillbakavisat anklagelserna, som handlar om att han ska ha uppmanat en tonårig flicka att skicka utmanande bilder till honom. Slut citat Omni

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.