Idag har jag två ämnen nämligen att ta upp ”pären” och så självklart i dessa tider Björklöven inför säsongsstarten

Jag har fullt om i helgen då det är dags att ta upp potatisen. Vi gör det på traditionellt sätt vi gräver upp med ”pärgräv”. I år har jag satt enbart två sorter King Edward och så mandel. Det blir ingen stor skörd i år tror jag då det ser ut som om det varit för torrt. Vi brukar få hjälp av Magnus och hans familj liksom om hans svärföräldrar som är de som hjälper oss i helgen. Går det bra klarar vi av det i morgon annars gör vi färdigt på söndag. Vi brukar ha lite fest vi tillfället. Hoppas att det torkat upp i veckan så är det trevligare. Vi brukar även strö trädgårdskalk på dem för det räddar skörden från att smitta sprids av brunröta om det finns några som råkat ut för detta.

Sedan var det genrep för Björklöven i går med match mot MoDo och det blev förlust. Såg inte matchen men Lövens
prestation finns väl mycket mera att önska om man ska lita på matchreferaten. Kort sagt var det lite dålig ordning på spelet och onödiga utvisningar. Det senaste har varit problem hela försäsongen. Det känns inte riktigt bra och jag är lite orolig över den tunna truppen på backsidan och på det dåliga genrepet. Det är seriestart nästa fredag och då möter man svårspelade Södertälje borta. Hemmapremiär sker den 29 nästa onsdag och då ska resterektionerna på publikantalet vara borta. Motståndare då är Kristianstad och då måste det bli publikrekord i alla fall mot de laget. Man längtar efter att få se ishockey inför fulla läktare och ett aktivt stöd från läktaren. Jag tror det blir svårt att gå upp för det ser ut som om HV71 blir mycket svårslagna trots att det egentligen är Björklövens tur att gå upp

8 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Det blir inga Björklövenmatcher i hallen för mig i år. Inte heller några bidrag till nya spelare, inte heller att jag köper något Björklövenspelet, ingen Björklövenläsk, ingen Björklövenöl. Anledningen är (något som Holmlund tråkigt nog bidragit till) ”kontantfritt”.

   • Ulf Parde

    Risken för att det ”nappas” pengar är inget giltigt skäl. Det har ändå gott bra tidigare och ska kunna gå även framdeles. För övrigt har kortsystemen på sistone flera ggr visat sin svaghet. Nä, kan inte Björklöven helt plötsligt numera hålla reda på sina kontanter (något man alltid kunnat förut) så kommer jag inte att lägga ut pengar på Björklöven (frånsett nämnda lilla undantag). Just när jag skriver detta hör jag på radion att Handelsbanken har problem med sina digitala tjänster. Ingen prognos för hur länge det kommer att vara så. I värsta fall kanske det innebär att de som har sina kort i den banken inte kan gå på helgens Lövenmatch. Vet ej om jag ska skratta eller gråta.

   • Krister

    Men visst brukar du, Lennart, vara en förespråkare för kontanthanteringen?
    Eller tillhör du de som förespråkar diskriminering för stora delar av samhället, ofta äldre personer som inte trivs i det kontantlösa samhället.

 2. Ulf Parde

  Tillägg; Jag brukar dock ibland köpa Sverigelotter av Mikael Holmberg i Gallerian. Men det är bara för att det är han. Och ja, han tar emot dessa 25 kr i kontanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.