Nu blev det polisen som utreder Hanif Bali om han gjort något olagligt mot den unga flickan nämligen att utnyttjat barn för sexuell posering

I går kom det fram att den moderate riksdagsmannen som var misstänkt för att haft illa uppträdande mot en ung ficka i MUF. Igår var det flera som hade anmält honom till polisen och då pausade moderaterna sin utredning. Han har förnekat att han gjort något mot flickan. Nu blir det som i de flesta fallen att ord står mot ord. Det blir därför svårt med bevisbördan. Det har även kommit fram intern kritik inom moderaterna hanterat detta.Nu får vi vänta och se vad förundersökningen kommer fram till. Hanif Bali har varit ute i lite blåsväder även tidigare. Jag tror som jag skrivit tidigare utifrån vad som har kommit fram i media att det blir svårt med en fällande dom. I sådan här fall som olika typer av övergrepp är det alltid svårt för kvinnorna att bli trodda då det ytterst sällan går att finna bevis.

Jag lägger ut två korta artiklar från Omni
Den 17-åriga flickan som anklagat den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali för att ha uppträtt olämpligt mot henne bemöter nu hans version i intervju med HD och Sydsvenskan.

Hon berättar om deras kontakter och berättar hur Bali vid ett tillfälle ville ha sex med henne. Bali har själv nekat till alla sådana anklagelser och säger att han hjälpte henne som mentor och med läxor.

– Alltså, jag märkte ju att han ville ha sex med mig och då sa ju jag till honom att jag är oskuld för jag har inte velat ha sex med någon om det inte är rätt person, säger hon till tidningen. Bali ska då ha svarat att han skulle kunna vara ”en bra första”, enligt flickan.

Flickan, som var aktiv inom Muf, säger också att Bali ska ha sagt att han kunde få sina följare att rösta på henne om hon skulle kandidera till kommunfullmäktige.

Hon säger också att det som fick henne att berätta om anklagelserna var avslöjandet om att den lokala M-toppen i Malmö, Torbjörn Tegnhammar, anklagades för olämpligt beteende mot flera kvinnor.
Bali har nekat till alla anklagelser mot honom och sagt att de kommer från politiska motståndare.

Artikel 2

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali utreds för utnyttjande av barn för sexuell posering och under dagen har partiet meddelat att han tar en ”time-out” från politiken. Inom Moderaterna riktas kritik mot hur partiet har hanterat honom både vid den här händelsen men också vid tidigare tillfällen då Bali varit i blåsväder, skriver Expressen.

– Saker behöver inte vara olagliga för att det ska betraktas som så djupt olämpligt att han omöjligen kan fortsätta som riksdagsledamot, säger en centralt placerad moderat till tidningen.

Enligt Expressens uppgifter anser många att partiet har varit alltför återhållsam i hanteringen av honom. Det efter att Bali fått behålla sin riksdagsplats trots tidigare händelser.
Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.