Det är bra att Ersboda Folkets Hus kräver vaccinationsbevis när man anordnar dans

Det är bra att det finns någon arrangör som inför Vaccinations bevis. Den som gör detta är Ersboda Folkets Hus som gör detta när man har dans. Det är ett riktigt bra ställningstagande att de med detta vill dra sitt strå till stacken för att hindra smittspridningen. Så här skriver man på sin Facebook sida.
”Mer specifikt yttrades att ovaccinerade inte bör delta i större evenemang, så som teater, idrott och dans. Med detta i ryggen har styrelsen tagit beslutet att avkräva våra dansgäster ett vaccinationsintyg, alternativt ett nyligen utfärdat negativt covid-test, för att få delta i våra dansarrangemang”,

Jag tror att enda sättet att vi ska få ett slut på denna pandemi är att många fler vaccinerar sig. Det kan inte vara speciellt svårt att boka ett besök och få sina två sprutor. Det är ju bra att skydda sig själv för det måste vara tråkigt om man skulle smitta ned sin anhöriga som kanske inte skulle klara livhanken om man blir sjuk. Men även om man är vaccinerad kan man bära smitta men risken att bli svårt sjuk är mycket mindre. Jag tror att vaccinations bevis kan öka viljan hos ovaccinerade att gå och vaccinera sig. Jag tycker Ersboda Folkets Hus gör hel rätt som kräver vaccinationsbevis när man anordnar dans.

2 kommentarer

  1. Sven

    Varför måste man kräva vaccinpass om vaccinet fungerar?
    Om det fungerar kan man väl möta vemsomhelst vaccinerad eller ovaccinerad?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ett bevis på att man är vaccinerad för då är det inte så stor risk att man är smittad och inte smittar andra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.