Det blir troligen ingen seger för den Kanadensiska högern vilket är bra för en bättre miljö

Högerpartier är inget man kan lita på i miljöfrågor. Vi såg bara för några år sedan vilja vägar USA gick i miljöfrågorna och att Trump lämnade Parisavtalet. Nu har det just varit val i Kanada där det var jämt inför valets slutspurt. Det konservativa partiet har lovat inför slutspurten att vrida tillbaka Trudeaus klimatreformer. Han tycker utsläpps kraven är för hårda och sänka kraven. Han vill fortsätta bygga oljeledningarna för att skydda landets oljeindustri. Nu ser det ut som om att de konservativa förlorar valet och Trudeau vinner och det innebär också att de åtgärder som han genomfört ligger kvar vilket är bra för hela jordklotet. Det är väl känt att när det gäller miljöfrågorna står de inte särskilt högt på dagordningen hos högerpartierna.

Så här beskriver Omni detta Konservativa partiet och ledaren Erin O’Toole har bjudit oväntat hårt motstånd mot premiärminister Justin Trudeau. Inför måndagens val är det helt jämnt mellan partierna.
O’Toole har bland annat lovat att vrida tillbaka flera av Trudeaus klimatreformer. Han vill sänka målen för utsläppsminskningar och återstarta byggandet av nya oljeledningar för att skydda landets oljeindustri.
– Vi borde se till att demokratiska länder använder kanadensiska resurser, i stället för att vända sig till Saudiarabien, Venezuela eller Ryssland, har han tidigare sagt. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.