Det är inte bara straffen för skjutningar som behöver förändras utan våld och våldtäkter mot kvinnor

Det är ett stängt krav inte minst från M, KD och SD om högre straff för de kriminella gängen och de skjutningar som händer. Men visst har S regeringarna satsat mycket på fler poliser och fängelser och även hårdare straff. Däremot har moderaterna glömt bort de nedskärningar Alliansregeringen gjorde bland annat på polisutbildningen och att det tar tid att utbilda nya poliser. Jag tycker moderaterna borde skämmas.

När det gäller brott och straff har det varit mycket tyst om straffskalor och åtgärder mot den organiserade brottsligheten. Däremot har det inte diskuterats straff för de som begår våldtäkter och andra brott mot kvinnor och barn. Ska straffskalor förhindra nya brott är straffen alldeles för låga. Under min tid i Umeå BRÅ sas det ibland att mycket av prostituionen var en sak som kom från den organiserade brottsligheten där även droger förekom och så är det säkert även i dag. Kvinnorna som säljer sexuella tjänster har hallickar som tjänar de stora pengarna på flickorna. Tyvärr har jag inte hört några krav från högerpartierna om ökade straff för våldtäkter och andra övergrepp på kvinnor och inte heller höjda eller kraftigt höjda straff för köp av sexuella tjänster men jag tycker att på dessa områden som sätter sår i kvinnorna i hela livet måste man se över straffskalorna

4 kommentarer

 1. Sven

  Moderaterna med Reinfeldt i spetsen har mycket att skämmas för.
  Men även sosseriet som enbart skyller på andra ska skämmas.
  Sant BRÅ som i decennier gjort allt för att dölja orsaker till den extremt ökande grova brottsligheten ska skämmas.

   • Sven

    Dagens grova kriminalitet grundades på 70 och 80 talet via sossepolitik.
    BRÅ har sedan dess bedrivit forskning med mål att dölja orsak och lägga allt på socioekonomiska orsaker.
    Dom har stort ansvar i att inget har gjorts.
    Tom Damberg gick nyligen ut och konstaterade detta.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Det tror jag inte för då var inte de kriminella gängen medlemmar där många inte är mer än 20 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.