Sverige borde väl kunna bygga vindkraftverk själva så de inte behöver skjutsas runt jordklotet

Varför kan man inte i Sverige producera tornen för Vindkraften i Sverige eller hela vindkraftverken . Nu körs de runt halva världen från Kina till Sverige. Endera kommer man via Suezkanalen eller som nu igår via Nordostpassagen vilken har kunnat öppnats på grund av klimatförändringarna. Varför jag frågar mig detta är de enorma kostnaderna för frakterna som uppstått. Jag har svårt att se att man inte i Sverige ska kunna bygga tornen jag kanske även hela vindkraftsverket. Det kan inte vara alltför avancerad teknik och där det behövs metaller så ska det inte vara något problem alls. När fraktkostnaderna stiger borde vi även titta på lokalproducerat när det gäller vindkraften och så slipper man beroendet av Kina. Sverige har alltid varit bra på att bygga energianläggningar

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Ja, hur blir det med miljökonsekvensanalysen då? Sverige har ju genom den processen fått bort mycket av denna typ av miljöfarlig tillverkning.

    Det är inte tornen som är problemet utan bladen, dessa är inte heller återvinningsbara och alldeles för miljöbelastande för Sverige, så det är bäst att låta Kina göra dom åt oss så vår gård är ren………

    Det är mycket farliga plaster som ingår i dessa och CO2 belastningen skulle förstöra statistiken alldeles så förskräckligt för Sverige.

  2. Svenne

    Kineserna verkar ha pinkat in detta väl hos våra politiker, och troligtvis vill inte MP ha skitig industri i Sverige. Det är bättre att inte se det och att inte klara målen på hemmaplan. De verkar tycka att det man inte ser det finns inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.