Kristersson (m) kan samarbeta med rasistiska partier

Vilken inställning Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Man kan inte tolka honom på annat sätt än att han är rasistiskt själv när han tycker att ett samarbete försvåras inte av att SD politiker uttrycker sig rasistiskt. Det innebär ju då konkret att han kan samarbeta med resistorer. Gör en SD politiker rasistiska uttalande är att de är rasister. Det hade jag faktiskt inte trott om en moderat partiledare. Men det förklarar också varför och att moderaterna med Kristersson i spetsen gått mot det bruna hållet inom politiken. Det som då är ännu märkligare är att Liberalerna under ledning av Sabuni gjort en kraftig högersväng med Liberalerna. Det innebär även att Lotta Gröning gått åt samma håll eftersom hon ska tävla om riksdagsplatser för Liberalerna i Norrbotten. Jag trodde inte vad jag läste i Västmanlands tidning i går att hon skulle försöka bli riksdagsledamot för Liberalerna i Norrbotten.

Så här skriver Omni om Ulf Kristersson och hans syn på samarbete med SD
Att SD-politiker uttrycker sig rasistiskt är inte någonting som försvårar ett samarbete med partiet. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Aftonbladet.
– Jag tar inte ansvar för andra partiers inre liv, jag tar ansvar för att kunna förverkliga saker jag tycker är viktigt, säger han i samband med en pressträff i riksdagen.
Kristersson konstaterar att uppmärksamheten är besvärande för SD men att hans bild är att partiet ”tar det på stort allvar”.
I SVT:s Agenda sa Kristersson i söndags att SD har ”problematiska rötter”. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.