Bara var fjärde moderatväljare stöder den moderata skolpolitiken

Intressant läsning idag är att moderaterna har dåligt stöd bland sin väljare för den skolpolitik man för. Det är bara var fjärde väljare som stöder partiets politik. Egentligen blir man inte förvånad på ett sätt för de flesta moderaterna vill inte att ska betala skatt annat än till det den är avsedd för. Jag är säker på att moderaterna velat ha en lägre skatt än att det ska gå till andra personer. Det är Lärarförbundet som gjort en undersökning om detta.

Så här beskriver Omni detta.
Bara var fjärde moderatväljare stöder det egna partiets skolpolitik, enligt en undersökning från Lärarnas riksförbund. Det borde ”fungera som en riktig larmsignal till partiledningen”, skriver Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas riksförbund i en debattartikel i Expressen.
Enligt förbundets väljarundersökning har M inte stöd bland de egna väljarna för att det ska vara möjligt att ta ut vinst från friskolor och en majoritet vill att staten ska ta över huvudmannaskapet för kommunala skolor.
Fahlén skriver att det finns potentiellt 2,7 miljoner väljare att vinna på en bättre skolpolitik. Moderaterna borde därför anstränga sig för att ta fram en skolpolitik som har potential att locka väljare, menar hon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.