Moderaterna har på sin stämma beslutat om sänkta skatter men de har inte talat om vad de ska skära ned på i välfärden

Nu håller moderaterna på att inbilla folk att sänkta bensin skatter och andra sänkta skatter gynnar alla. Men det är inget annat än en skär lögn. Ska man sänka statens inkomster med sänkta skatter så ska detta finansieras av Moderaterna som de kallar sänkta bidrag. Det är en skär lögn för sänker man Arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen som man kallar stjäl man pengar från alla löntagarna som de avstått i löneutrymme. Då ökar andra kostnader i samhället och en sänkt arbetslöshetskassa som egentligen är en försäkring på samma sätt som arbetslöshetsförsäkringen. Vi har sett det förut och hur man rånar löntagarna på pengar. Eftersom det inte går att påverka är det ett rån. Jag har sagt det förut och upprepar de att det är en stöld då löntagarna avstått i löneutrymme som hamnar hos företagen som man man samtidigt har sett att en del av dessa stora har fuskats med pengar från permitterings löner.

Moderaterna ljuger i dessa frågor så glömmer de bort att det är en försäkring som löntagarna avstått i löneutrymme i avtalsförhandlingarna och jag förvånas inte att moderatledaren inte har koll på detta. . Har man någon etik vilket jag tvivlar på ska man i lag föreslå att lönerna ska höjas i motsvarande nivå och då blir det även några smulor till höjda pensioner både på den statliga pensionen men även på tjänstepensionerna. Tjänstepensioner är grundade på inkomsten, vilket jag inte tror moderaterna har en aning om utan de tror enbart på lobby organisationer från Svensk Näringsliv som inte talar om hur löneutrymmet begränsats tack vare lagstiftningen.

Ska jag vara ärlig tror jag inte de flesta som röstar på moderaterna, inte vet hur våra försäkringar på arbetsmarknaden fungerar och så springer valarbetarna ut och talar om fördelen med skatte sänkningarna. Alla både sänkningar och höjningar av skatter påverkar välfärden och de som främst har det som djävligast som sjuka men även arbetslösa. Jag är helt övertygad om att Christer Lindvall som hoppade av S vet och kan hur trygghetssystemen fungerar och kan tala om det för Ågren i dessa frågor. Ränderna ur en sosse från Norrbotten går aldrig ur och varför Lindvall lämnade oss måste ha att gör med situationen på Ersboda och behandlingen av repskapet när besluten av styrelse och nämnder för den här mandatperioden togs. Sånt kan även hända igen, tyvärr när jag sett vad som händer i Socialdemokraterna och hur kopplingen till fackföreningens medlemmar i den privata sektorn förändrats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.