Leif G Perssons analys om mordet på rapparen Einar

I förrgår söndag var Leif GW Persson som vanligt i TV4s morgonprogram. Självklart kom då mordet på rapparen Einar upp och där kom Leif GW med sina teorier som kändes välgrundade. Rapparen hade nog tyvärr haft en del i de kriminella nätverken som håller på att ta död på varandra. Jag blir samtidigt lite fundersam på hur media glorifierat artisten. Ska man tro Leif GW så har han varit i högsta grad inblandat i de ligor som härjar. Media har varit återhållsamma om rapportartisten och var han varit aktiv på olika sätt. För mig tycker jag att Leif GWs teorier är mycket trovärdiga.

Så här har Omni skrivit om rapartisten och hans förflutna
Enligt initiala uppgifter söker polisen efter två gärningsmän efter mordet på rapparen Einár på torsdagskvällen. Ännu har ingen gripits.
Enligt kriminologprofessorn Leif GW Persson så lär mordet ha föregåtts av planering.
– I enklaste fallet har han stämt möte med dem för att det är några han känner och för tillfället litar på, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

GW säger också att gärningsmännen gissningsvis är yngre än Einár själv. Sannolikheten att mordet kommer att leda till rättegång med fällande domar tror han inte är jättestor.
– Det är nog ungefär 20 procent. Det vet man ju också, är gärningsmännen yngre än 18 år så riskerar de ganska obetydliga straff i sammanhanget. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.