Det blåser ordentligt runt moderata Regionrådet Svenonius i region Stockholm

Nu blåser det kall nordanvind för moderaterna i region Stockholm och främst ”finansminister” Svenonius och den kris som finns inom förlossningen. Det är missnöjda patienter, chefer slutar liksom barnmorskor. Det här har uppmärksammats av oppositionen. Det blåste även en hel del när det gällde den ännu pågående pandemin. Det blir tillslut stora problem om man alltid prioriterar låga skatter i stället för verksamheterna. Stockholm är inte en region som har alltför högt skattetryck och Lorentz Andersson brukade alltid säga att det är övriga Sverige och speciellt Norrland som får betala för den kollektivtrafik som man har genom kostnadsutjämningen. Det har vi sett också i Umeå. Region Stockholm har en skatt på 12:08 lite högre än vår medan kommunerna har en skatt som är flera kronor lägre så skattetrycket är mycket lägre än i Västerbotten. I Stockholm är all kollektivtrafik regionernas ansvar medan i Umeå som ett exempel betalar skattebetalarna i Umeå all inomkommunal kollektivtrafik.

Så här har Omni skrivit om den kris som man har inom förlossningen. Förlossningskrisen i Stockholm ger finansregionråd Irene Svenonius (M) skäl att avgå, säger oppositionsregionråd Aida Hadzialic (S) till Expressen.
– Vi har ett läge där patienterna larmar, där barnmorskorna flyr och cheferna lämnar. De har i flera år flaggat för en ohållbar situation. Så jag har en uppmaning till Irene Svenonius: ta ansvar och tillför de resurser som krävs eller avgå.
Svenonius har inte kommenterat Hadzialics krav.
I går rapporterades att alla chefer på förlossningsavdelningen på Södersjukhuset avsäger sig sina uppdrag på grund av den pressade situationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.