Det fuskas med mat till enorma värden, de som fuskar måste straffas mycket mycket hårdare men det har jag aldrig hör moderatledaren Kristersson säga.

Dessa djävla matfuskare ska straffas ordentligt. Det är klart och tydligt att detta är något som satts i system att lura folk. Det är ju inga små fusk som upptäckts men de som märkt varorna fel för att tjäna pengar borde få näringsförbud. I det aktuella fallet i Malmö Stad framgår det inte om det är butiken där varorna sålts som är fuskaren eller om det kommer från grossisten. Det här måste man anmäla och straffen ska vara mycket hårda och är det en lagstiftning där straffskalorna är för låga så måste dessas prioriteras när det gäller straff. Det syns tydligt att straffen är alldeles för låga då det är något som ständigt återkommer. Jag tycker att media skulle hänga ut fuskarna så att kunderna slutar handla i dessa butiker. Det är ju ytterst butiken som säljer varorna som ska vara säker på att det inte är något datumfusk.

Så här skriver Aftonbladet i dag och citerar hela artikeln.
10:49Anna Sjögren
Omfattande matfusk – inspektörer upptäckte 1000 felmärkta varor
Under en butikskontroll i somras upptäckte livsmedelsinspektörer i Malmö stad omkring 1000 felmärkta varor, rapporterar TV4 Nyheterna.
Till exempel är en Nutellaburk med utgångsdatum för ett år sedan säljs med en vit klisterlapp över datumet och på flingpaket är bäst före-datumet helt borta.
– Vi bedömer att vi har hittat ungefär 130 ton osäkra livsmedel. I de allvarliga fallen handlar det här om direkt skadliga produkter som kan sätta liv i fara, säger Mathias De Maré, chef livsmedelskontroll Malmö stad till TV4 Nyheterna.
Svenska konsumenter köper mat som utsatts för fusk för nio miljarder kronor varje år, enligt kanalen. Slut citat.

Min kommentator är dessa satans fuskare ska straffas ordentligt. Vad märkligt att man inte hör något om hårdare straff från moderaterna och Sverigedemokraterna när sådana fall dyker upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.