Skolinspektionen ansvarar för kontrollen av friskolor varför har man inte sett fusket med pengar på Römosseskolan

Vart har kontrollen av friskolan den muslimska Römosseskolan tagit vägen. Först kom det att pengar hade gått till ett islamistisk part i Somalia. Sedan började media en granskning och då uppdagas det mycket nytt.
Så här skriver Expressen ” Men vår granskning visar i stället hur en mängd inköp skett på sexklubbar i Thailand – och för vistelser på femstjärniga lyxhotell i Nairobi.
– Det är ytterligare bevis för att pengarna inte gått dit de ska, säger åklagaren vid Ekobrottsmyndigheten Henric Fagher, som väckt åtal mot Waberi för grov förskingring av pengar som ytterst kommer från skattefinansierade Römosseskolan.slut citat Expressen

Om det nu stämmer allt som kommit fram så tycker jag och funderar över om skolinspektionen sköter sitt jobb. Ersättningen till friskolorna kommer från den kommun där skolan bedriver sin verksamhet men det är inte kommunen som kontrollerar friskolorna utan det är skolinspektionen. Jag har tyckt att det är märkligt att inte kommunerna är de som bör ha kontrollen och uppföljningen av de bidrag som ges ut. När det är så mycket pengar som gått ut till skolan borde det vara förhållandevis lätt att kontrollera vart pengarna har gått. Systemet med ersättning till friskolor är felaktigt det visar det som hänt här. När så mycket pengar gått till annat än barnen borde det ha varit svårt att följa läroplanen men det kan också vara att kommunen betalt för mycket pengar till friskolorna i kommunen

En kommentar

  1. tjalle

    Jag tycker inte det är nåt fel med friskolor men de ska kontrolleras lika mycket som andra företag. För finns det möjlighet att fuska så finns det alltid oseriösa som utnyttjar detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.